Naslovna » Tehnologija » 10 činjenica koje govore o snazi Applea

10 činjenica koje govore o snazi Applea

Dionice Applea vrijede 626 milijarde američkih dolara. Popularnost iPhona uzdigla ih je od podređenog u utrci sa IBM-om do vodećeg svjetskog branda u tehnološkom sektoru.

Kako bi dobili pravu sliku o ekonomskoj snazi ovog tehnološkog diva dobro sagledajte sljedeće činjenice.

1.U prošlom kvartalu prihod Applea iznosio je 42.1 milijardu dolara. To je više od cjelokupne ekonomije  Turkmenistana.

2.Apple je u posjedu 155 milijarde dolara u gotovini. Kada bi se to ravnomjerno raspodijelilo među 316 milijuna Amerikanaca, svaki građanin te države dobio bi na ruke 426 dolara.To je dovoljno za kupovinu 2.384 prestižnih privatnih aviona Gulfstream G650. Još bi ostalo sitniša i za gorivo.

3.U prošlom kvartalu prodali su 5.52 milijuna Mac računala.

4.Također,u tome periodu prodali su i 39.3 milijuna iPhonea.

5.Da se Apple vodi kao država, njihova ekonomija bila bi dvadeset i sedma po snazi u svijetu, između Belgije i Venecuele.

6.U ovoj fiskalnoj godini njihova neto zarada iznosi 39.5 milijade dolara.

7.Razlika u ukupnoj vrijednosti između Apple-a i ExxonMobila, sljedeće najsnažnije tvrtke koja funkcionira kao dioničko društvo iznosi 221 milijardu dolara.

8.U proteklih 12 mjeseci prodali su 243 milijuna iOs uređaja. To bi  bilo dovoljno za 10 uređaja po glavi stanovnika Sjeverne Koreje.

9.Samo u prošlom kvartalu prodali su  i 12.9 milijuna iPadova.

10.Procjenjuje se da bi u sljedeće dvije godine Apple trebao prodati 30 milijuna ručnih satova. Ako uzmemo u obzir da bi cijena svakog trebala bit barem 350 dolara, ukupna zarada samo od tog proizvoda bila bi 10.5 milijardi dolara.

Izvor: 10 činjenica koje govore o snazi Applea

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>