Naslovna » Kompanije » Airbus Croatije Arlines blokirala je pokvarena Cessna

Airbus Croatije Arlines blokirala je pokvarena Cessna

Zrarkoplov nije mogao u predviđeno vrijeme sletjeti u dubrovačku zračnu luku jer je sletnu stazu blokirao zrakoplov Cessna, koji je tamo ostao u kvaru.

Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Iz Croatia Airlinesa (CA) priopćili su danas kako njihov zrakoplov Airbus 320 na letu iz Frankfurta u Dubrovnik jučer, 10. srpnja, nije mogao u predviđeno vrijeme sletjeti u dubrovačku zračnu luku jer je sletnu stazu blokirao zrakoplov Cessna, koji je tamo ostao u kvaru.

Kapetan zrakoplova CA, u kojem je bilo 140 putnika, među njima i švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt, bio je zbog toga prisiljen zrakoplov spustiti u alternativnu zračnu luku, Split. Nakon što je u Splitu nadopunjeno gorivo, zrakoplov se ponovno uputio prema Dubrovniku, ali ni u ponovnom pokušaju nije mogao sletjeti, jer je u tom trenu nad Dubrovnikom bilo olujno nevrijeme.

U međuvremenu, posadi na tom letu isteklo je radno vrijeme pa je zrakoplov preusmjeren u Zagreb, gdje je organiziran dolazak nove posade, koja je odradila dva dodatna leta, Zagreb – Dubrovnik i Dubrovnik – Zagreb, pojašnjava se u priopćenju.

Iz CA se ispričavaju svim putnicima na letovima u Dubrovnik zbog kašnjenja i neugodnosti, kao i putnicima na svim ostalim letovima na koje je posljedično utjecao taj poremećaj.

Ističu kako je riječ o spletu izvanrednih okolnosti koje nisu mogli predvidjeti, niti na njih utjecati. Napominjemo da smo poduzeli sve što god je bilo moguće da se posljedice poremećaja svedu na minimum te da bi ih putnici što manje osjetili, stoji u priopćenju Croatia Airlinesa.

Švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt, nakon što je zrakoplov CA po neuspješnom slijetanju u Dubrovnik prizemljio u Splitu pa potom neplanirano produžio prema Zagrebu, napisao je na twitteru kako je to "prilično nepristojno".

Nakon što je iz Zagreba ponovno poletio prema Dubrovniku Bildt je napisao: "Posljednje vijesti. Ponovno krenuli prema Dubrovniku ili negdje drugdje. Život je cirkus".

"Moj put iz Washingtona, preko Frankfurta, Splita i Zagreba, s obiljem konfuzije, konačno je završen", poručio je Bildt na twitteru nakon što je konačno sletio u Dubrovnik.

Izvor: Airbus Croatije Arlines blokirala je pokvarena Cessna

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>