Naslovna » Politika » Ako kasni isplata stipendija studentima zašto funkcioneri redovno primaju plaće?

Ako kasni isplata stipendija studentima zašto funkcioneri redovno primaju plaće?

image
Mladen Ivanić

Savjet mladih Partije demokratskog progresa (PDP) traži od Vlade RS da hitno uplate stipendije studentima u RS-u jer je, kako je saopćeno, nedopustivo da se teret loše vođene politike “prelama” preko studenata i njihovih roditelja.

– Kašnjenje studentskih stipendija je samo još jedan pokazatelj finansijskog sloma do kojeg nas je dovela ova vlada koja više nema nikakav legitimitet i koja pokušava da lažnim reformama kupi “vrijeme” – stoji u saopćenju PDP-a.

Postavljaju pitanje ministrima u Vladi RS-a i ostalim funkcionerima režima da li njima kasne plaće i koliko, a ako su toliki “zaštitnici” Republike Srpske zašto u isti dan ne isplaćuju stipendije, penzije, invalidnine i svoje enormno visoke plaće.

– Na taj način bi pokazali da im je stalo do socijalno-ugroženih kategorija i mladih ljudi koji svakodnevno napuštaju RS -kaže se u saopćenju.

Mladi Partije demokratskog progresa upozoravaju Vladu RS da na vrijeme rješavaju svoje obaveze da ne bi u slučaju protesta i masovnih okupljanja, uzroke i organizatore tražili u stranim ambasadama i međunarodnoj zajednici, jer će isključivi krivci biti nesposobni i korumpirani kadrovi aktuelne vlasti – stoji u saopćenju PDP-a.

/Fena

Izvor: Ako kasni isplata stipendija studentima zašto funkcioneri redovno primaju plaće?