Naslovna » Poslovne vijesti » Autoceste FBiH završile svoj dio posla na Sarajevskoj zaobilaznici

Autoceste FBiH završile svoj dio posla na Sarajevskoj zaobilaznici

Foto:

Kako navode iz JP Autoceste izgradnja prilaznih gradskih cesta na autoput nije u njihovoj nadležnosti i za to su zaduženi niži nivoi vlasti, JP Ceste FBiH i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo.

Ističu i da će izgradnja dijela LOT-a 3B, koji rade JP Autoceste FBiH, započeti čim se okonča zabrana načelnika Općine Ilidža Senaida Memića za obustavu eksproprijacije te naglašavaju da taj dio posla može biti završen za šest mjeseci.

Iz Jp Autoceste navode da, po njihovim saznanjima, prilazi iz pravca Vogošće, Stupa preko Butila i Mostarskog raskršća također neće skoro biti gotovi.

“Naš cilj je da do septembra završiomo dionicu Sarajevo zapad Tarčin, uključujući petlju Lepenica čime će se saobraćaj iz Mostara i srednje Bosne usmjeravati na petlje Tarčin i Lepenica. To će biti još jedan naš doprinos saobraćajnoj povezanosti BiH”, kažu u JP Autoceste FBiH te konstatiraju da se u posljednje tri godine očigledno autoceste najbrže grade, ali i da ostali ne slijede njihov tempo.

Javno preduzeće “Autoceste FBiH” prošle sedmice su u promet pustile devet kilometara dugu dionicu Sarajevo sjever – Sarajevo zapad.

Puštanjem u promet autoceste na Sarajevskoj zaobilaznici trebalo bi da budu smanjene gužve i rasterećen promet u glavnom gradu BiH, a istovremeno vozilima koja putuju iz pravca iz Zenice prema Mostaru je omogućeno da idu autocestom do Vlakova bez ulaska u grad Sarajevo.

Izvor: Autoceste FBiH završile svoj dio posla na Sarajevskoj zaobilaznici

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>