Naslovna » Kompanije » Bivši radnici “Hidrogradnje” traže plate i regrese

Bivši radnici “Hidrogradnje” traže plate i regrese

image
Hidrogradnja

Tridesetak bivših radnika gatačke radne jedinice preduzeća "Hidrogradnja", Istočno Sarajevo, protestovalo je danas ispred Upravne zgrade zahtijevajući isplatu plata i regresa iz 2007. i 2008. i optužujući stečajnog upravnika Radomira Jokića da im je priznao samo dio potraživanja.

Bivši radnik “Hidrogradnje” Blagoje Grubač rekao je da je Jokić priznao samo potraživanja od maja 2009. do juna 2012, kada je firma otišla u stečaj, ali da su i ta sredstva “isplaćena samo onim radnicima koji su na dan stečaja bili u radnom odnosu”.

Grubač napominje da je ostalim radnicima prije dvadesetak dana isplaćeno samo 15 odsto priznatih potraživanja.

Okupljeni radnici su od stečajnog upravnika zatražili da u ponedjeljak, 3.

novembra, dostavi svu dokumentaciju o dugovanjima radnika.

Grubač je napomenuo da radnici nisu željeli svoja prava da traže sudskim putem, jer im je tadašnji direktor Radojica Mandić obećavao da će im sva dugovanja biti isplaćena.

“Mi smo mu vjerovali, ali smo u više navrata prevareni”, rekao je Grubač i dodao da je na spisku za isplatu dugovanja oko 140 radnika kojima se duguje od 2.000 do 20.000 KM.

Stečaj u ovom preduzeću otvoren je polovinom 2012, a dokumentacija u Radnoj jedinici “Hidrogradnje” u Gacku uništena je u požaru prije nekoliko godina.

/Srna

Izvor: Bivši radnici “Hidrogradnje” traže plate i regrese

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>