Naslovna » Tehnologija » Chevrolet Volt druge generacije

Chevrolet Volt druge generacije

Prisutan na američkom tržištu, Chevrolet Volt neki smatraju uspješnim, a neki ne no podijeljena mišljenja nisu spriječila tvrtku da razvije drugu generaciju koja će se nuditi kao model za 2016. godinu. Chevrolet Volt 2.0 razlikovat će se od izvedbe za 2015. godinu po brojnim mehaničkim poboljšanjima koja se uglavnom tiču Voltec EREV (extended range electric vehicle) pogonskog sklopa. Izmjene na novom modelu uvelike su išle tragom povratnih informacija od aktualnih korisnika Volta, a sustavi su optimizirani korištenjem podataka prikupljenih iz do sada prodanih vozila.
 
Novi će Volt između ostalog koristiti unaprijeđeni paket baterija razvijenih u suradnji s tvrtkom LG Chem. Izmjene u kemijskom sastavu baterija donose 20% veći kapaciteti za isti volumen pa je broj ćelija mogao biti smanjen s 288 na 192, masa je smanjena za 13 kilograma, a sniženo je i težište baterijskog paketa. Izmjene su zahvatile i električni pogonski sklop koji objedinjuje dva elektromotora, a novi dizajn donosi uštedu od 45 kilograma te povećanje efikasnosti do 12%. Napose, Volt 2.0 će koristiti snažniji benzinski agregat za povećanje dosega, a u pitanju je 1,5 litarski visokoefikasni četverocilindraš. Iako se iz GM-a još nisu službeno očitovali, za novi model se očekuje električni doseg od 75 kilometara uz življa ubrzanja i općenito poboljšanje performansi.

Izvor: Chevrolet Volt druge generacije

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>