Naslovna » Tehnologija » Cijena zraka

Cijena zraka

Hibridni pogon koji uz benzinski ili diesel agregat uključuje pohranu energije u spremniku stlačenog zraka te njezino kasnije korištenje nemalo je genijalan. Problem je u tome što razvoj i komercijalizacija ovog sustava zahtjeva ulaganje koje PSA grupacija trenutno ne može osigurati.
 
Peugeot prototipi 2008 i 208 HYbrid Air 2L već su opremljeni Hybrid Air sustavom, a Citroen je prikazao C4 Cactus Airflow 2L pogonjen istim sklopom. Tijekom testiranja se pokazala stvarna ušteda od 30% na gorivu odnosno emisiji CO2, ali šef istraživanja i razvoja Gilles Le Borgne ne vidi skoro pokretanje serijske proizvodnje. Naime, prema njegovim riječima ovaj sklop iziskuje brojne dijelove kao što su tlačni spremnici sposobni podnijeti 300 bara te hidraulični motori i posebne mjenjačke kutije koji se trenutno ne koriste u automobilima.
 
Računica je neumoljiva i kako stvari stoje bila bi potrebna proizvodnja od pola milijuna jedinica godišnje da bi projekt bio isplativ. Le Borgne dodaje kako su proizvođači automobila poput velikih brodova jer im je potrebno puno vremena da promjene smjer. Iako su se u PSA obratili moćnom proizvođaču auto komponenti, tvrtki Bosch, za sada nisu zadovoljni njihovom sporom reakcijom. Ostaje vidjeti hoće li PSA grupaciji poći za rukom pronaći strateškog partnera koji je spreman uložiti novce u naoko odličnu ideju.

Izvor: Cijena zraka

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>