Naslovna » Politika » Cvijanović očekuje nastavak aranžmana s MMF-om

Cvijanović očekuje nastavak aranžmana s MMF-om

image
Željka Cvijanović

Premijerka Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović očekuje da će RS moći da ispuni ono što Međunarodni monetrani fond (MMF) traži za nastavak aranžmana s Bosnom i Hercegovinom.

Kazala je da ne zna kakva je situacija o tom pitanju u Federaciji BiH, ali i dodala da su s MMF-om “stalni problemi o povlačenju tranši”.

– To je uvijek tako kada morate da proizvedete isti efekat na različitim nivoima vlasti u BiH – smatra Cvijanović.

Ona je u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekla da je RS ispunjavala svoje obaveze prema toj međunarodnoj finansijskoj instituciji, ali, kako tvrdi, zbog nekih drugih struktura vlasti u BiH nije bilo moguće “povući” ni decembarsku ni martovsku tranšu kreditu, već je to bilo moguće tek sredinom ove godine.

Cvijanović je najavila da će sutra na zajedničkoj sjednici vlada RS-a i Srbije u Beogradu biti riječi o projektima iz oblasti infrastrukture i poljoprivrede, a bit će riječi i o nekim evropskim pitanjima i BiH i Srbije.

Razgovarat će se, dodala je, i o nekim pitanjima iz oblasti zdravstva i obrazovanja, a bit će analizirano sve ono što je urađeno od prošle sjednice, kao i koji su planovi za naredni period.

/Fena

Izvor: Cvijanović očekuje nastavak aranžmana s MMF-om

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>