Naslovna » Kompanije » Dobit Optima Telekoma prije oporezivanja 9 2 milijuna kuna

Dobit Optima Telekoma prije oporezivanja 9 2 milijuna kuna

Optima Telekom ostvario je u prvih devet mjeseci ove godine dobit prije oporezivanja od 9,2 milijuna kuna, što je za 67,9 milijuna kuna bolji rezultat u odnosu na isto razdoblje prošle godine, objavila je danas ta tvrtka.

Photo: Kresimir Mitrovic/HaloPix/PIXSELL

Optima Telekom ostvario je u prvih devet mjeseci ove godine dobit prije oporezivanja od 9,2 milijuna kuna, što je za 67,9 milijuna kuna bolji rezultat u odnosu na isto razdoblje prošle godine, objavila je danas ta tvrtka.

U prvih devet mjeseci ostvaren je EBITDA (dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije) od 54,1 milijun kuna, što predstavlja smanjenje od 6,6 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, koje je prvenstveno uzrokovano promjenama u vlasničkoj i upravljačkoj strukturi u prvoj polovici godine, dok je u trećem tromjesečju ostvaren godišnji rast od 23,6 posto, kaže se u obavijesti Optime.

Ukupni konsolidirani prihodi Optima Telekoma na kraju prvih devet mjeseci ove godine iznose 390,7 milijuna kuna, što u odnosu na isto razdoblju prethodne godine, predstavlja smanjenje od 2,2 posto.

Ukupni su rashodi smanjeni za 76,6 milijuna kuna odnosno 16,7 posto, što je prvenstveno rezultat prijenosa dijela dugoročnih obveza u temeljni kapital tvrtke, kao jedne od mjera plana njenog financijskog i operativnog restrukturiranja.

Dodaju da su na smanjenje prihoda prvenstveno utjecali manji prihodi od interkonekcije i podatkovnih usluga – prihodi od interkonekcije iznose 64,8 milijuna kuna i manji su za 28 posto odnosno 25,2 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, a rezultat su regulatornih odluka o smanjenju cijene terminacije nacionalnih poziva u pokretne mreže, kažu u Optimi.

S druge strane, pozitivan utjecaj na prihode imali su prihodi od širokopojasnog pristupa internetu koji su porasli za 9,8 posto i u prvih devet mjeseci iznose 81,6 milijuna kuna, kao i prihodi od multimedijalnih usluga koji bilježe rast od 6,3 posto, na 18,8 milijuna kuna.

Izvor: Dobit Optima Telekoma prije oporezivanja 9 2 milijuna kuna

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>