Naslovna » Kompanije » Dobit Vabe nakon vrijednosnih usklađenja 1 8 milijuna kuna

Dobit Vabe nakon vrijednosnih usklađenja 1 8 milijuna kuna

Ulaskom J&T banke u vlasničku strukturu osigurani uvjeti za daljnji rast i razvoj Vaba d.d. banke.

Photo: Marko Jurinec/PIXSELL

Vaba d.d. banka Varaždin prema nerevidiranim podacima prvih devet mjeseci ove godine završila je s ukupnom imovinom od HRK 1,32 milijarde, pri čemu su ukupni krediti iznosili HRK 634,3 milijuna, priopćeno je iz te banke.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti i bez izmjena:

 Ukupni depoziti Banke porasli su u odnosu na 31.12.2013. godine za HRK 112,3 milijuna, što predstavlja povećanje od 11,57 posto te su 30.09.2014. godine iznosili 1.082,4 milijuna kuna.

Opći administrativni troškovi, amortizacija i ostali troškovi u istom su razdoblju sniženi za HRK 2,7 milijuna odnosno 8,28 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine te iznose HRK 29,8 milijuna.

Na poziciji vrijednosnog usklađivanja i rezerviranja Banka je zabilježila pozitivan rezultat u iznosu od HRK 9,9 milijuna, pa je ostvarena dobit nakon vrijednosnih usklađenja u iznosu od HRK 1,8 milijuna. Podsjetimo, u istom razdoblju prošle godine zbog posljedica poslovanja u dugotrajno otežanim makroekonomskim uvjetima i potrebnih vrijednosnih usklađenja gubitak je iznosio 25,8 milijuna kuna.

Nakon uspješno provedene dokapitalizacije Vaba d.d. banke od strane češke J&T banke u lipnju ove godine, ukupni kapital Banke 30.09.2014. iznosio je HRK 139,8 milijuna, a čime je osiguran daljnji rast i razvoj Vaba d.d. banke kao i jačanje njenog položaja kao pouzdane i moderne hrvatske Banke spremne u svakom trenutku odgovoriti zahtjevima svojih klijenata.

Izvor: Dobit Vabe nakon vrijednosnih usklađenja 1 8 milijuna kuna

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>