Naslovna » Kompanije » Dušan Vještica v.d. direktora “Kosmosa” radnici obustavljaju štrajk

Dušan Vještica v.d. direktora “Kosmosa” radnici obustavljaju štrajk

image
Dušan Vještica

Nadzorni odbor banjalučkog „Kosmosa“ imenovao je danas Dušana Vješticu za vršioca dužnosti direktora ovog preduzeća.

Vještica je ranije bio v.d. direktora javnog preduzeća “Nikola Tesla”.

U toku dana, novi vršilac dužnosti direktora i predsjednik Štrajkačkog odbora Željko Nikolić potpisat će Sporazum o obustavi štrajka u kojem je bio dio radnika „Kosmosa“.

Kao što je ranije više puta isticano, opredjeljenje i cilj resornog ministarstva i Vlade RS-a je da se sačuvaju svi zaključeni poslovni ugovori kojima se garantuje opstanak ovog subjekta, kao i da se iznađu nove poslovne mogućnosti i novi ugovori, navode iz Ministarstva za industriju, energetiku i rudarstvo RS-a.

Na novom direktoru je da, u narednom periodu, shodno prijedlozima Radne grupe i hodogramu predloženih aktivnosti ubrzano radi na normalizaciji procesa rada u privrednom društvu „Kosmos“ a.d. Banja Luka i ispunjenju postavljenog cilja.

S druge strane, radnici „Kosmosa“ navode da ih ne interesuje ko je direktor, jer zahtjevaju isplatu 15 plaća i upatu doprinosa što nije rađeno proteklih sedam godina.

Štrajk dijela radnika „Kosmosa“ trajao je od decembra prošle godine, a protekla tri mjeseca njih oko stotinjak je sedmično izlazilo na proteste sa zahtjevom za isplatu dugovanja po osnovu plaća te uplatu doprinosa, ali i smjenu direktora Dragana Ilića, jer nisu bili zadovoljni njegovim radom.

/Fena

Izvor: Dušan Vještica v.d. direktora “Kosmosa” radnici obustavljaju štrajk