Naslovna » Tehnologija » Ekstremni domaći PC u novom Bugu

Ekstremni domaći PC u novom Bugu

U broju za listopad veličali smo klasični PC, pisali o rastu prodaje računala, predstavili novu generaciju Intelovih procesora s osam jezgri i ploče s čipsetom X99 koje ih podržavaju. I onda nas je baš takav jedan PC (zasnovan na Intelovom Haswell-E procesoru i Gigabytevoj ploči GA-X99-Gaming 5) ugodno iznenadio dolaskom u Bug Lab. Tu konfiguraciju je složio poznati domaći prodavač računala, no zanimljivo je da je uopće neće ponuditi na svom cjeniku u prodaji (jasno, ako se nađe netko tko zaželi točno takav stroj, dobit će ga – ako je u mogućnosti platiti “pristojnu” cifru), a složili su je poput nekih entuzijasta i s ponosom nam je donijeli u redakciju da se malo poigramo na njoj.
 
Ekstremni domaći PC testirao je Davor Šuštić, šef Bug Laba koji si je odlučio život dodatno uljepšati proteklih tjedana tako da je organizirao još jedan test, koji je sam i odradio – istraživanje kako je to igrati se na monitorima koji osvježavaju sliku brzinom od 144 herca? Pričao nam je kako je iznimno impresioniran povećanjem performansi igara, koje su mu omogućile veću preciznost, bržu reakciju, jednostavno iskorištavanje svih vještina koje je prije imao. Ili mu to ova oprema daje prednost pred ostalim smrtnicima? Kako god da bilo, jasno vam je što morate staviti na listu želja za Djeda Mraza!
 
Spontano se dogodilo da u ovom broju imamo još jednu temu namijenjenu u prvom redu gejmerima, a to je veliki usporedni test headsetova, odnosno slušalica s mikrofonima. Nakon što smo prionuli realizaciji testa i krenuli s prikupljanjem opreme, ostao sam poprilično iznenađen količinom headsetova koje smo prikupili na našem tržištu. Došlo je više od četrdeset različitih modela, s time da nismo uzimali najjeftinija nekvalitetna rješenja. A testiranje smo odlučili prepustiti iskusnom gejmeru, legendi po svakom osnovu, osim brzini pisanja – Anti Vrdelji. Ali ovaj put mu doista nije bilo lako i nitko mu nije zamjerio, s obzirom na brojnost uređaja, što je test potrajao nekoliko tjedana.
 
Podosta prostora zauzela je i tema broja, a prvi put su to tableti s dijagonalom od 7 do 8 inča, znači uređaji veći od phableta, a manji od klasičnih 9 ili 10-inčnih tableta. Prema mnogim mišljenjima, ovo je idealna veličina jer omogućuje korištenje i samo s jednom rukom, lakši su za nošenje i upotrebu u, recimo, ležećem položaju, a opet s dovoljno velikim ekranom da se sve čita bez naprezanja. Znam da ima dosta čitatelja koji, poput Olega (koji valjda nijedan tablet nije koristio duže od pet minuta), imaju kruti stav kako su to potpuno beskorisni uređaji, ali s njima se uopće ne slažem. Već nekoliko godina svakodnevno upotrebljavam iPad, i taj uređaj mi je u trenucima kada nisam uz radni stol (bilo na poslu ili doma), postao nezamjenjiv. Više nikamo ne idem bez tableta, bio to odlazak na kavu, poslovni sastanak ili neki izlet. A upravo su “mali” tableti, od 7 ili 8 inča idealni za privikavanje na korištenje tih uređaja za potrebe komuniciranja, informiranja i zabave. K tome, mnogi su vrlo pristupačne cijene. Ponuda je iznimno bogata i zato bi vam naš test, koji je odradio Denis Arunović, trebao biti od velike pomoći u snalaženju i odabiru uređaja po vašoj mjeri.
 
Kao cover story istaknuli smo temu s impresijama Drage Galića nakon prvog susreta s Windowsima 10. Vjerojatno već znate da nikada nije volio Windowse 8/8.1, što mislite je li ga desetka napokon osvojila? :)
 
Bez brige, u novom Bugi dočekat će vas i iznimno opširan Petricov test novih iPhonea 6, koji je odradio s velikom pozornošću jer i sam planira kupiti jednog od njih. Takvi tekstovi su dokazano najbolji izvor informacija i za sve druge potencijalne kupce.
 
U ovom Bugu će vas dočekati i nominacije za najbolje IT proizvode i događaje u 2014. godini, na vama je red dragi naši čitatelji! Iskoristite svoje pravo glasa, a da bi vam glasanje bilo zabavno, ovaj put smo temeljito pretresli kategorije, dosta njih odbacili i uveli neke nove. Uz glasanje za najbolje možete sudjelovati i u nagradnoj igri u kojoj dijelimo čak tri tableta!
 
Novi broj je od 30. listopada na kioscima, pretplatnicima je poslan još početkom tjedna, a već sada je dostupan na webu, iPadu, te Windows 8.1 uređajim u digitalnom obliku.

Izvor: Ekstremni domaći PC u novom Bugu

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>