Naslovna » Tehnologija » Googleove nanočestice otkrivaju rak

Googleove nanočestice otkrivaju rak

Google je na WJSD konferenciji koja se održava u Kaliforniji svoju novu tehnologija koja uključuje ubacivanje nanočestica u krvotok koje onda mogu otkrivati bolesti kao što je rak.
 
Prema Andrewu Conradu čelniku odjela za Prirodne znanosti u GoogleX laboratorijima cilj je dati liječnicima alat na koji se mogu osloniti tijekom svojih pretraga. Nanočestice bi se u organizam unosile u obliku tableta, gdje bi se onda raširile u potrazi za nepravilnostima.
 
Podaci se potom prikupljaju putem nosivog uređaja koji ih prebacuje liječniku. Kako bi spriječio eventualne zabrinutosti oko privatnosti korisničkih podataka Google se obvezao kako neće prikupljati podatke od korisnika niti iz njih izvlačiti marketinšku korist.
 
Umjesto toga Google će prodavati licencu za ovu tehnologiju drugim zainteresiranim tvrtkama. Za to je potrebno još petak do sedam godina da tehnologija uopće bude komercijalno uporabljiva.

Izvor: Googleove nanočestice otkrivaju rak

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>