Naslovna » Kompanije » Hidrogradnja na polugodištu sa gubitkom od 7 8 miliona KM

Hidrogradnja na polugodištu sa gubitkom od 7 8 miliona KM

image
Hidrogradnja

Hidrogradnja dd Sarajevo završila je prvo polugodište sa gubitkom od 7,8 miliona KM, više nego udvostručivši gubitak iz istog perioda prošle godine kada je on iznosio 3,5 miliona KM, izvještava Indikator.ba.

Na povećanje gubitaka uticalo je smanjenje poslovnih prihoda koji su doživjeli oštar pad – sa 11,0 mil KM na 5,6 miliona KM.

Poslovni rashodi iznosili su 13,5 miliona KM i za dva miliona KM su manji nego u prvom polugoditu 2013. (15,5 miliona KM).

Kompanija je uknjižila gubitak i od finansijskih aktivnosti od 309 hiljada KM, pa je ukupni gubitak od redovne aktivnosti iznosio 8,2 miliona KM.

Dugoročne obaveze Hidrogradnje narasle su na 50,8 mil. KM, od čega najveći dio otpada na dugoročne kredite – 48,9 mil. KM.

Kratkoročne obaveze dostigle su iznos od 49,9 mil. KM, od čega se najveći dio odnosi na obaveze po osnovu plaća i naknada plaća 32 mil. KM, na obaveze dobavljačima u zemlji otpada 8,0 mil. KM, a na kratkoročne kredite 5,3 mil. KM.

U Hidrogradnji je sa 30. junom 2014. godine bilo 724 zaposlenih radnika, što je 50 manje nego u istom lanjskom periodu.

/Indikator.ba

Izvor: Hidrogradnja na polugodištu sa gubitkom od 7 8 miliona KM

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>