Naslovna » Poslovne vijesti » IKEA uskoro i u Srbiji: 2016. godine prva robna kuća u Beogradu

IKEA uskoro i u Srbiji: 2016. godine prva robna kuća u Beogradu

Memorandum o izgradnji prve od pet robnih kuća potpisali su danas u Beogradu predstavnici Vlade Srbije i grada Beograda sa predstavnicima IKEA-e.

Prva robna kuća vrijednosti 70 miliona eura bit će izgrađena u Beogradu kod Bubanj Potoka, koja bi trebalo da bude završena krajem novembra 2016. godine, a zaposlit će 300 radnika, dok će ostale tri robne kuće biće građene u Nišu, Novom Sadu i centralnoj Srbiji.

Memorandum su u Vladi Srbije potpisali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor sektora za nekretnine i razvoj kompanije IKEA u jugoistočnoj Evropi Vladislav Lalić.

Mihajlovićeva je rekla da će Vlada Srbije učiniti da sve bude završeno u predviđenim rokovima i da se dozvole za gradnju izdaju što je najbrže moguće – prenijeli su beogradski mediji.

Mali je naglasio da će dolazak IKEA-e u Srbiju privući druge strane investitore u novu privrednu zonu, koja će biti napravljena kod Bubanj Potoka.

Lalić je rekao da se dugo pričalo o ovoj investiciji IKEA-e u Srbiji, ali da su sada sazreli uslovi za korak dalje. On je istakao da će građani Srbije, zahvaljujući dolasku IKEA-e, moći da kupe kvalitetne proizvode po pristupačnim cijenama.

IKEA je prvi put izrazila zainteresovanost za dolazak u Srbiju još prije 22 godine.

Izvor: IKEA uskoro i u Srbiji: 2016. godine prva robna kuća u Beogradu

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>