Naslovna » Poslovne vijesti » Klas u prvih 10 mjeseci ove godine proizveo preko 40 tona bosanske baklave

Klas u prvih 10 mjeseci ove godine proizveo preko 40 tona bosanske baklave

image
Klasov proizvod

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo je najveći proizvođač bosanske baklave u regionu. Samo u prvih deset mjeseci ove godine Klasova grupacija je plasirala na domaće i inozemna tržišta preko 40 tona baklave, jedne od najpoznatijih delicija bosanske kuhinje.

Danas se realizira jedna od većih pošiljki na hrvatsko tržište, a koje je poslije bosanskohercegovačkog najveće Klasovo tržište bosanske baklave, i gdje se baklava može kupiti kako na gastro odjelima tržnih cenatara, tako i na odjelima kao trgovačko pakovanje. 
 
Kompanija Klas raspolaže kapacitetima za proizvodnju i plasman bosanske baklave koji su superiorni u široj regiji. Nasljeđe bosanske kuhinje je neiscrpno, a ukus takav da nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Upravo to je razlog što Klas najviše izvozi baklavu u Hrvatsku, potom u SAD, zatim Švedsku, Nizozemsku, Njemačku, Sloveniju, Austriju, kao i u druge zermlje EU i svijeta. 

 

 
 

Izvor: Klas u prvih 10 mjeseci ove godine proizveo preko 40 tona bosanske baklave

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>