Naslovna » Kompanije » Kvartalni gubitak Rafinerije nafte 27 5 miliona KM

Kvartalni gubitak Rafinerije nafte 27 5 miliona KM

image
Rafinerija nafte u Brodu

Rafinerija nafte u Brodu treći kvartal ove godine završila je sa neto gubitkom od 27,5 miliona KM, čime se akumulirani gubitak povećao sa 501 na blizu 530 miliona KM.

Ovo je nastavak dugogodišnjeg negativnog poslovanja Rafinerije nafte, ali je činjenica da je kvartalni gubitak za 3,2 miliona manji nego u istom periodu prošle godine kada je iznosio 30,7 miliona KM.

Akumulirani gubitak značajno premašuje vrijednost osnovnog kapitala Rafinerije koji iznosi 425 miliona KM.
 
Obaveze 724 miliona KM!!!

U danas objavljenom devetomjesečnom finansijskom izvještaju navodi se da su obaveze Rafinerije premašile 724 miliona KM. Dobra strana je da se na dugoročne obaveze odnosi 620 miliona KM, ali problematično može biti što je od tog iznosa čak 503 miliona KM obaveza prema povezanim pravnim licima.

Dobit Rafinerije na kraju trećeg kvartala je porasla za šest miliona na 64,7 miliona KM, dok su istovremeno rashodi uvećani sa 89 na 91,8 miliona KM.

/Capital

Izvor: Kvartalni gubitak Rafinerije nafte 27 5 miliona KM

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>