Naslovna » Tehnologija » Lenovo od Googlea preuzeo vlasništvo nad Motorolom za 2 9 milijardi dolara

Lenovo od Googlea preuzeo vlasništvo nad Motorolom za 2 9 milijardi dolara

Iz kineske tvrtke Lenovo, najvećeg svjetskog proizvođača osobnih računala danas je službeno potvrđeno kako je njihovo 2.9 miljarde dolara vrijedno preuzimanje Motorole finalizirano. Tako je Motorola, jedan od najpoznatijih i cijenjenih svjetskih proizvođača tehnološke opreme, postala sestrinska tvrtka Lenova.

– Ovo preuzimanje je povijesni trenutak , kako za Lenovo, tako i Motorolu, i od danas smo spremni da se natječemo s najjačima, da rastemo, i na kraju da pobijedimo u utrci. Ponudit ćemo  tržištu ono što mu je potrebno; veći izbor mobilnih uređaja i novu iskru inovacije – izjavio je Yang Yuanqing, direktor Lenova.

Lenovo će tako Googleu, koji je bio u vlasništvu Motorole od 2011.godine, isplatiti 660 milijuna dolara u gotovini, 750 milijuna u vrijednosti dionica, a ostatak od 1.5 milijarde dolara bit će isplaćen obveznicama u roku tri godine. Lenovo će biti u potpunoj kontroli Motorolinog sektora za proizvodnju mobilnih telefona, dok će Google zadržati prava na patente.

S pojavom Samsunga Galaxy i Appleovog iPhonea, Motorolina važnost na tržištu industrije mobilnih telefona drastično je pala, no iz kineske kompanije tvrde kako u roku od četiri do šest kvartala mogu u potpunosti vratiti posrnulog tehnološkog diva na staze stare slave. Ove godine računaju na 100 milijuna prodanih primjeraka mobilnih uređaja, čime bi zauzeli treće mjesto iza zasada neprikosnovenih Samsunga i Applea.

Motorolu će i dalje voditi dosadašnji direktor Rich Osterloh, sa sjedištem u Chicagu.

Izvor: Lenovo od Googlea preuzeo vlasništvo nad Motorolom za 2 9 milijardi dolara

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>