Naslovna » Poslovne vijesti » Manja proizvodnja i prodaja šumskih sortimenata

Manja proizvodnja i prodaja šumskih sortimenata

image
Foto: Ilustracija

U Republici Srpskoj je za devet mjeseci ove godine proizvedeno 1,36 miliona metara kubnih raznih šumskih sortimenata ili 4,7 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Od ukupne mase, na proizvedene sortimente od četinarskog drveta otpada 660.838 metara kubnih, a na lišćarske 706.237 metara kubnih.

Najzastupljeniji u proizvodnji bili su trupci. Proizvedeno ih je u masi od 444.089 metara kubnih od četinarskog i 235.011 metara kubnih od lišćarskog drveta.

Među proizvedenim sortimentima je i 402.661 metar kubni ogrevnog drveta lišćara, te 168.194 metra kubna četinarskog drveta pogodnog za hemijsku preradu i celulozu.

Za devet mjeseci u Srpskoj je obavljena prodaja 1,34 miliona metara kubnih raznih šumskih sortimenata, što je za 3,4 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

Trupci su i u prodaji bili najzastupljeniji.

/Srna

Izvor: Manja proizvodnja i prodaja šumskih sortimenata

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>