Naslovna » Financijska tržišta » Najviše se trgovalo povlaštenim izdanjem Adrisa te Turisthotela

Najviše se trgovalo povlaštenim izdanjem Adrisa te Turisthotela

Redovni promet dionicama dosegnuo je 4,2 milijuna kuna, što je otprilike 3,5 milijuna više nego u srijedu u ovo doba.

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

 Uz nešto veći promet, na Zagrebačkoj burzi u petak oko podneva indeksi su bili u plusu za više od pola posto, a najviše se trgovalo povlaštenim izdanjem Adrisa te Turisthotela.

Oko podneva Crobex indeks bio je oko podneva u plusu 0,60 posto, na 1.743 boda, a Crobex10 za 0,68 posto, na 1.025 bodova.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 4,2 milijuna kuna, što je otprilike 3,5 milijuna više nego u srijedu u ovo doba.

"Na domaćem tržištu kapitala indeksi su u plusu za više od 0,5 posto, uz uobičajenu razinu prometa. Nešto likvidnije tek je povlašteno izdanje Adrisa, koje je danas na prometu od oko 1,5 milijuna kuna u fokusu kupaca", kaže Ivana Kovačić, analitičarka u odjelu Ekonomskih istraživanja Hypo Alpe Adria grupe.

Povlaštenom dionicom Adrisa ostvareno je 1,54 milijuna kuna prometa, a cijena joj je pritom ojačala 1,33 posto, na 379 kuna.

Milijunski promet ostvaren je i dionicom Turisthotela, čije je cijena skočila 5,8 posto, na 2.550 kuna, pa je među likvidnijim izdanjima bila i jedna do najvećih dobitnica.

Po rastu cijene za gotovo 6 posto ističe se još i dionica Badela 1862, a znatnije je poskupjela, za 5,5 posto i dionica Genere.

Po likvidnosti slijedi dionica Valamar Rivijere, s prometom od 200.500 kuna i blagim rastom cijene, za 0,1 posto, na 20,51 kunu.

Najveća gubitnica bila je redovna dionica Adrisa, s padom cijene za 1,09 posto, na 471 kunu, a potom dionica Arenaturista, čija je cijena pala 1,04 posto, na 341 kunu.

HAAB upućuje čitatelje ovog teksta na web stranicu http://www.hypo-alpe-adria.hr, gdje su sadržane sve zakonske objave potrebne u svezi izrade te objavljivanja investicijskih istraživanja.

Izvor: Najviše se trgovalo povlaštenim izdanjem Adrisa te Turisthotela