Naslovna » Kompanije » Neto dobit Dukata 13 milijuna kuna

Neto dobit Dukata 13 milijuna kuna

Dukat je u prvih devet mjeseci ove godine poslovao s neto dobiti od 13 milijun kuna, dok neto dobit cijele Dukat grupe iznosi 30,7 milijuna kuna, podaci su iz financijskih izvješća te tvrtke objavljenih na Zagrebačkoj burzi.

Photo: Slavko Midzor/24sata

Dukat je u prvih devet mjeseci ove godine poslovao s neto dobiti od 13 milijun kuna, dok neto dobit cijele Dukat grupe iznosi 30,7 milijuna kuna, podaci su iz financijskih izvješća te tvrtke objavljenih na Zagrebačkoj burzi.

Nato dobit Dukata u odnosu na isto razdoblje lani povećana je za 4,9 milijuna kuna, a neto dobit Grupe za 28,5 milijuna kuna.

Poslovni prihodi matične kompanije, Dukata d.d u prvih su devet mjeseci smanjeni za 0,8 posto, na 1,24 milijardi kuna, dok su poslovni rashodi smanjeni za 0,1 posto, na 1,23 milijarde kuna.

Po podacima iz izvješća, prihodi od prodaje pali su za 0,4 posto, na 1,23 milijarde kuna.

Pritom su prihodi od prodaje na domaćem tržištu pali za 0,4 posto, na 1,13 milijarde kuna, dok su prihodi od izvoza smanjeni za 1,3 posto, na 104,2 milijuna kuna.

Iz Dukata navode kako su se tijekom prvih devet mjeseci nastavili negativni gospodarski i sektorski trendovi, neprekidno smanjenje kupovne moći potrošača, nelikvidnost te rast ulaznih troškova negativno utječu na poslovanje.

Također, slabija cjenovna konkurentnost domaćih proizvoda na izvoznim tržištima CEFTA-e također dodatno opterećuju poslovanje, a na poslovni rezultat negativno utječe i snažan uvoz mliječnih proizvoda iz zemalja članica EU koji je bitno ojačan stvaranjem viškova gotovih mliječnih proizvoda na EU tržištu, kao posljedica uvođenja sankcija Rusiji.

Grupa Dukat je ostvarila prihode od prodaje u iznosu od 2,66 milijarde kuna, što je za 10,8 posto više nego u prvih devet mjeseci prošle godine, a neto dobit je iznosila 30,7 milijuna kuna i povećana je za 28,5 milijuna kuna.

Bolji poslovni rezultat u odnosu na isto razdoblje lani u Grupi objašnjavaju rastom volumena otkupa mlijeka i prodaje, prvenstveno na međunarodnim tržištima, razlikama u parametru konsolidacije Ljubljanskih mlekarni te uvođenja ušteda.

Grupu Dukat čine matično društvo Dukat d.d. te 13 povezanih društava sa sjedištima u Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Srbiji, Makedoniji, Kosovu i Bugarskoj.

Izvor: Neto dobit Dukata 13 milijuna kuna

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>