Naslovna » Politika » Odobreno 200 hiljada KM za korištenje helikoptera

Odobreno 200 hiljada KM za korištenje helikoptera

Osigrana i sredstva za pomoć evekuiranog stanovništva

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda uputio je zahvalnost susjedima na pruženoj pomoći narodu Bosne i Hercegovine u kojoj piše…

– I pored izuzetno teške situacije i u vašim državama, pružili ste i pružate nesebičnu pomoć ugroženom stanovništvu u poplavljenim područjima. U borbi sa ovom ogromnom prirodnom katasrofom vaša potpora zaslužuje posebnu zahvalnost koju vam ovim putem upućujem u ime Vijeća ministara BiH i u ime svih bh. građana!
Vijeće ministara BiH je  odlukama po zahtjevima Ministarstva sigurnosti BiH i Ministaratva obrane BiH već odobrilo 200.000 KM iz tekuće pričuve radi financiranja troškova korištenja helikoptera za pomoć civilnom stanovništvu pogođenom poplavama. 
Na sjednici Vijeća ministara BiH odobreno je dodatnih 600.000 KM za financiranje izdataka koji proisteknu od međunarodne pomoći angažiranja helikoptera , od čega će 380.000 KM biti utrošeno za gorivo za helikoptere, troškove smještaja, ishranu, higijenske potrebe i grijanje za evakuirano stanovništvo smješteno u objekte Oružanih snaga BiH, a 220.000 za trokove nastale tijekom međunarodne pomoći. 
Vijeće ministara BiH će i dalje pratiti situaciju u područjima koja su pogođena pirodnom katastrofom i sukladno potrebama i dalje poduzimati neophodne aktivnosti, kaže se u saopćenju Vijeća ministara BiH.
Biznis.ba

Izvor: Odobreno 200 hiljada KM za korištenje helikoptera

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>