Naslovna » Politika » Porezni obveznici mogu se obratiti najbližim poreznim ispostavama

Porezni obveznici mogu se obratiti najbližim poreznim ispostavama

Zatvorene neke poreske ispostave

Porezna uprava Federacije BiH obavještava porezne obveznike i građane da je zbog vanredne situacije koju su izazvale poplave u poreznim ispostavama: Sanski Most, Maglaj, Olovo i Orašje prekinut rad sa poreznim obveznicima i građanima…

U cilju ostvarivanja svojih prava i obaveza porezni obveznici i građani mogu se obratiti najbližim poreznim ispostavama, jer porezni informacioni sistem omogućava pristup aplikacijama Porezne uprave Federacije BiH sa drugih lokacija. 
Porezni obveznici koji se vode u evidencijama Porezne ispostave Sanski Most mogu se obratiti Poreznoj ispostavi Ključ,  u ulici  Branilaca BiH bb, a broj telefona je 037-661-099, ali samo za izdavanje poreznih uvjerenja, dok se za  sve ostale poslove koji ne iziskuju hitnost mogu obratiti Kantonalnom poreznom uredu Bihać na broj telefona: 037- 223-112 i 037-220-898.
Porezni obveznici koji su registrovani u Poreznoj ispostavi Maglaj mogu se obratiti Poreznoj ispostavi Žepče u ulici Stjepana Tomaševića bb, a broj telefona je 032-880-196.  
Porezni obveznici registrovani u Poreznoj ispostavi Olovo mogu se obratiti Poreznoj ispostavi Visoko u ulici Alije Izetbegovića bb, a broj telefona je 032-735-004.
Porezna ispostava Orašje ne radi iako nije poplavljena, jer su zaposlenici ove ispostave zbog trenutne situacije spriječeni da dolaze na posao. 
Porezna uprava Federacije BiH poduzima aktivnosti na čišćenju i saniranju nastalih šteta u svim organizacionim jedinicama koje su pretrpjele oštećenja u cilju njihovog što bržeg osposobljavanja za rad. 
Naglašavamo da inspektori Porezne uprave Federacije BiH provode kontrole kod registriranih poreznih obveznika u cilju sprečavanja nezakonitog poslovanja u radu, odnosno onemogućavanja da pojedinci zloupotrebe katastrofalno stanje prouzrokovano poplavama u cilju osiguravanja lične koristi i bogaćenja.
Biznis.ba

Izvor: Porezni obveznici mogu se obratiti najbližim poreznim ispostavama

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>