Naslovna » Financijska tržišta » Prijevremena isplata penzija u NLB Banci

Prijevremena isplata penzija u NLB Banci

image
NLB

NLB Banka d.d. Tuzla je, svojim klijentima, primaocima BH penzija, ponudila mogućnost, da na dan prijema obavijesti o isplati penzija/mirovina, iz vlastitih sredstava, uz mjesečnu naknadu od 1 KM, izvrši prijevremenu isplatu penzija/mirovina.

„Na ovaj korak smo se odlučili upravo iz želje da našim klijentima, penzionerima, koji uz skromna lična primanja, čine najugroženiji dio populacije, pomognemo u cilju prevazilaženja eventualnog kašnjenja uplate sredstava namijenjenih za isplatu penzija/mirovina, te na taj način njihovu egzistenciju djelomično učinimo izvjesnijom.“ istakao je Iztok Gornik, direktor NLB Banke, koji je ujedno naglasio da se nada da će Federalni zavod PIO/MIO ubuduće sredstva za isplatu penzija/mirovina doznačiti sa minimalnim kašnjenjem.

Ovaj mjesec Federalni zavod PIO/MIO je uspio pravovremeno obezbijediti sredstva, tako da je isplata penzija/mirovina protekla u skladu sa najavom Zavoda, ali ukoliko u narednom periodu dođe ponovo do otežanog priliva sredstava u penzioni fond, klijenti Banke će imati mogućnost prijevremene isplate u visini penzije/mirovine sa dostavljenog spiska od strane Federalnog zavoda PIO/MIO.

Za dodatne informacije klijenti se mogu obratiti poslovnici u kojoj imaju otvoren račun, gdje mogu i popuniti obrazac saglasnosti, prenosi Indikator.ba.

Izvor: Prijevremena isplata penzija u NLB Banci

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>