Naslovna » Tehnologija » Prosvjed protiv poreza na Internet

Prosvjed protiv poreza na Internet

Više tisuća građana okupilo se jučer u Budimpešti kako bi prosvjedovali protiv najave vlade Viktora Orbana da mađarskim teleoperaterima uvede poseban porez na prijenos podataka putem Interneta. Podsjetimo, prijedlog zakona je u javnost dospio prošlog tjedna, a prema njemu dodatni državni namet na korištenje interneta iznosio bi 150 forinti (3,75 kuna) po gigabajtu, uz određeni maksimalni iznos za svakog operatera.
 
Prosvjednici, zabrinuti da bi ovaj porez doveo do drastično većih cijena telekom usluga za krajnje korisnike, svoje su nezadovoljstvo iskazali na ulicama, kao i pred sjedištem vladajuće stranke Fidesz. Prosvjedovali su zajedničkim uključivanjem zaslona svojih mobilnih telefona kako bi osvijetlili ulice, a pojedinci su na spomenutu zgradu stranke bacali stara računala. Vladajućima su dali rok od 48 sati da povuku prijedlog zakona.
 
Iz vladajuće stranke odmah su reagirali i obećali u prijedlogu zakona ograničiti iznose internetskog poreza i za korisnike. Svaki bi korisnik tako mjesečno mogao platiti najviše 700 forinti (17,5 kuna), ali od zakona kao takvog za sada nemaju namjeru odustati. Novi su prosvjedi najavljeni za sutra. 

Izvor: Prosvjed protiv poreza na Internet

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>