Naslovna » Kompanije » Rast prihoda LinkedIna zbog jačanja potražnje za uslugom zapošljavanja

Rast prihoda LinkedIna zbog jačanja potražnje za uslugom zapošljavanja

Društvena mreža za poslovne ljude LinkedIn izvijestila je u petak o snažnom rastu prihoda u trećem tromjesečju.

Foto: Reuters

Društvena mreža za poslovne ljude LinkedIn izvijestila je u petak o snažnom rastu prihoda u trećem tromjesečju, zahvaljujući porastu potražnje za njezinim uslugama zapošljavanja.

Poslovanje te internetske kompanije vezano za zapošljavanje bilo je uspješno jer su poslodavci ocijenili korisnima njezine usluge u procjenama podobnosti kandidata za obavljanje poslova.

Prihodi odjela LinkedIna vezani za zapošljavanje, pod nazivom "Talent rješenja", porasli su u trećem tromjesečju za 45 posto, dosegnuvši razinu od 61 posto ukupnih prihoda.

"U trećem tromjesečju je oko 75 posto novih članova LinkedIna došlo izvan SAD-a, ponajviše iz Kine. Kina je po prijavama na dnevnoj bazi bila drugi najveći korisnik te mreže, nakon SAD-a", rekao je izvršni direktor Jeff Weiner tijekom konferencijskog poziva s analitičarima.

Ukupni prihodi te kompanije porasli su u trećem tromjesečju za 45 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 568,3 milijuna dolara.

No, neto gubitak LinkedIn-a pripisiv dioničarima povećao se u trećem tromjesečju za 4,3 milijuna dolara, ili 3 centa po dionici, s 3,4 milijuna dolara, ili 3 centa po dionici zabilježenih godinu ranije. Kad se isključe jednokratne stavke, LinkedIn je poslovao s dobiti od 52 centa po dionici.

Izvor: Rast prihoda LinkedIna zbog jačanja potražnje za uslugom zapošljavanja

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>