Naslovna » Kompanije » RTL će krajem godine razmotriti potrebu dodatnog otpisa u mađarskom poslovanju

RTL će krajem godine razmotriti potrebu dodatnog otpisa u mađarskom poslovanju

Europska medijska kuća RTL ponovo će krajem godine procijeniti vrijednost mađarskog poslovanja radi odluke o eventualnom otpisu povezanom s mađarskim porezom na oglašavanje, kazao je čelnik kompanije Guillaume de Posch.

Thinkstock

Europska medijska kuća RTL ponovo će krajem godine procijeniti vrijednost mađarskog poslovanja radi odluke o eventualnom otpisu povezanom s mađarskim porezom na oglašavanje, kazao je čelnik kompanije Guillaume de Posch.

Kompanija je već u poslovnim rezultatima za prvu polovinu godine, objavljenima u kolovozu, otpisala ukupno 88 milijuna eura nematerijalne imovine, od čega 77 milijuna eura u mađarskom ogranku. Sada najavljuju i mogućnost novog otpisa, zbog poreza na oglašavanje.

"Ponovo ćemo krajem godine razmotriti jesu li potrebni dodatni otpisi u mađarskom poslovanju. Gledano iz perspektive poslovanja, stanje je u našem mađarskom ogranku uistinu dobro", kazao je u ponedjeljak za Reuters supredsjednik uprave de Posch.

Zbog otpisanih ukupno 88 milijuna eura nematerijalne imovine dobit grupe prepolovljena je u prvoj polovini godine, na 202 milijuna eura.

Istodobno je snižena i prognoza za cijelu 2014., uz očekivani blagi pad prihoda na razini grupe i značajnije smanjenje dobiti prije poreza, kamata i aprecijacije (EBITA). Prethodno su u RTL-u u obje stavke očekivali nepromijenjene rezultate u odnosu na 2013.

Sredinom prošlog mjeseca RTL se službeno potužio Europskoj komisiji na mađarski porez, tvrdeći da se njime narušava medijski pluralizam i proglašavajući ga diskriminatornim.

Mađarska je uvela porez sredinom kolovoza, progresivno oporezujući prihode od oglašavanja poreznim stopama u rasponu od nula do 40 posto, pri čemu je najviša stopa predviđena za kompanije s prihodima od oglašavanja višim od 40 milijardi forinti (oko 65 milijuna eura).

U RTL-u su istaknuli da trenutno samo njihov ogranak plaća porez po najvišoj stopi od 40 posto.

Izvor: RTL će krajem godine razmotriti potrebu dodatnog otpisa u mađarskom poslovanju

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>