Naslovna » Tehnologija » Smartphonom protiv kriminala

Smartphonom protiv kriminala

Njujorška policija poznatija kao NYPD, dobila je znatna novčana sredstva – 160 milijuna dolara kako bi svoju tehnologiju dovela na razinu 21. stoljeća. Naime trenutna oprema koja se koristi u svakodnevnom radu ne odgovara modernom vremenu u kojem se trenutno nalazimo i to kriminalci uvelike koriste kako bi bili pokoji korak ispred policije.

Kako bi se to promijenilo navedeni iznos je dodijeljen njujorškoj policiji kako bi u iduće tri godine zastarjelu opremu zamijenila novom. Vijest o tome su objavili sami njujorški plavci putem službenog twitter računa, te putem internetske stranice manhattanda.org. Iz objavljenih podataka vidljivo je kako NYPD u iduće tri godine namjerava nabaviti ukupno 41 tisuću pametnih uređaja, među kojima se nalaze  tableti i smartphoni.

Cilj je opremiti oko 6 tisuća policijskih vozila s otpornim tabletima, te 35 tisuća policajaca s istim tolikim brojem smartphona koji bi uvelike pomogli da potrebne informacije (poziv na 911 npr.) stignu brže do policajaca nego što je trenutno slučaj kada im se iste javljaju putem radio veze. Veća brzina dojave povećala bi tako i brzinu odziva na intervencije, ali i brže postupanje u pokrenutim istragama.

Za sada se na testiranju nalazi više uređaja različitih proizvođača pogonjenih različitim operativnim sustavima. Međutim na objavljenoj fotografiji nekako prednjače uređaji s Windows OS-om. Naime vidljivo je kako njujorška policija testira Windows tablet, ali i Nokia Lumia 1520 smartphone pogonjen s Windows Phone sustavom.

Ako se kojim slučajem njujorški plavci odluče za Microsoftove tehnologije, neće biti rijetkost vidjeti ih u situacijama kao u priloženom videu. 

Izvor: Smartphonom protiv kriminala

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>