Naslovna » Tag Arhive: 200

Tag Arhive: 200

Sljedeća dividenda Ericsson Nikole Tesle oko 100 kuna

Erste ciljanu cijenu ENT-a povisio na 1473 kune, ali i dalje preporučuje držanje. Gordana Kovačević, predsjednica Uprave Ericsson NT-a/Boris Šćitar/PIXSELL Analitičari Erste banke povećali su ciljanu cijenu za dionicu Ericsson Nikole Tesle (ENT), sa 1427 kuna na 1473 kune, a za sljedeću godinu predviđaju dividendu od 100 kuna po dionici. Međutim, s obzirom da je potencijal rasta ciljane cijene u ... Opširnije »

Facebook sada vrijedi 200 milijardi dolara više od Coca-Cole

Kompanija Marka Zuckerberga vrijedi više od Coca-Cole ili Intela. Mark Zuckerberg, Facebook/ REUTERS Nakon što je u ponedjeljak cijena dionice porasla za 0,8 posto i zaustavila se na 77,89 dolara, tržišna kapitalizacija Facebooka prešla je 200 milijardi dolara po prvi puta u njegovoj povijesti. Kompanija Marka Zuckerberga tako je po tržišnoj vrijednosti na pola puta od Googlea koji je u ... Opširnije »

Vupik želi od dioničara 200 mil. kuna

Vukovarski kombinat pozvao na iskazivanje interesa za dokapitalizaciju. Agrokor je najveći dioničar/BŠ/PIXSELL Vukovarski poljoprivredno-industrijski kombinat Vupik, koji posluje u sastavu koncerna Agrokor, objavio je u srijedu poziv postojećim dioničarima za iskazivanje interesa u povećanju temeljnog kapitala tvrtke, koji se neće provesti ako ukupni interes bude manji od 200 milijuna kuna. Svrha ovoga poziva, navode iz Vupika, ispitivanje je zainteresiranosti postojećih ... Opširnije »

Maersk očekuje 200 posto veću dobit

Kompanija koja preveze 15 posto svih kontejnera na svijetu lani je zabilježila 1,5 milijardi dolara dobiti. Veći promet, niži troškovi/REUTERS Danski Maersk, najveća svjetska kompanija za pomorski prijevoz kontejnera, izvijestila je kako očekuje višu dobit za ovu godinu od prijašnjih očekivanja. Uslijed povećanja pomorskog prijevoza te nižih troškova, Maersk očekuje dobit od 4,5 milijardi dolara, nasuprot četiri milijarde koliko su ... Opširnije »

S&P zadržao Zagrebačkom Holdingu kreditni rejting

Holding bi se mogao suočiti s pogoršanim uvjetima kreditiranja ako ne uspije suzbiti svoj kratkoročni dug. Foto: Željko Lukunić / Pixsell Agencija Standard&Poor's (S&P) potvrdila je danas dugoročni kreditni rejting Zagrebačkom Holdingu na 'B', no zadržala je i njegovu negativnu prognozu. Takav rejting odražava procjenu te agencije da je likvidna pozicija Zagrebačkog Holdinga ispod adekvatne. No, isto tako, taj rejting ... Opširnije »

Pročitajte mantru Warrena Buffetta za uspjeh na svim životnim poljima

Buffett tvrdi da svatko može postići sreću ako naporno radi, drži se temeljnih uvjerenja, te zdravog razuma vodi poslovni život. Foto: YouTube Bogatstvo Warrena Buffetta procjenjuje se na 63,5 milijardi dolara.  Ako spomenemo da samo 67 zemalja s UN-ovog popisa ima "deblji" BDP od njegovog novčanika, svima će biti jasno da se radi o jednom od najuspješnijih biznismena na svijetu. ... Opširnije »

Odobreno 200 hiljada KM za korištenje helikoptera

Osigrana i sredstva za pomoć evekuiranog stanovništva Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda uputio je zahvalnost susjedima na pruženoj pomoći narodu Bosne i Hercegovine u kojoj piše… – I pored izuzetno teške situacije i u vašim državama, pružili ste i pružate nesebičnu pomoć ugroženom stanovništvu u poplavljenim područjima. U borbi sa ovom ogromnom prirodnom katasrofom vaša potpora zaslužuje posebnu zahvalnost ... Opširnije »