Naslovna » Tag Arhive: burze

Tag Arhive: burze

Azijske burze oslabile treći dan zaredom dolar stabilan

Na većini azijskih burzi cijene su dionica u srijedu pale, treći dan zaredom. Foto: Thinkstock Na većini azijskih burzi cijene su dionica u srijedu pale, treći dan zaredom, pod pritiskom daljnjeg pada cijena nafte, jer su novi anemični podaci iz kineskog gospodarstva izazvali bojazan od pada potražnje za 'crnim zlatom'. Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks u 7,30 sati bio ... Opširnije »

Europske burze nadoknadile dio ovotjednih gubitaka

Na europskim su burzama u srijedu cijene dionica nadoknadile dio gubitaka od prethodna dva dana. Foto: Thinkstock Na europskim su burzama u srijedu cijene dionica nadoknadile dio gubitaka od prethodna dva dana, jer su ulagače ohrabrili bolji nego što se očekivalo poslovni rezultati europskih kompanija. FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica bio je u 12,30 sati u plusu 0,7 posto, ... Opširnije »

Azijske burze oslabile četvrti dan dolar ojačao

Na većini azijskih burzi cijene su dionica u četvrtak pale četvrti dan zaredom. Foto: Thinkstock Na većini azijskih burzi cijene su dionica u četvrtak pale četvrti dan zaredom, unatoč optimizmu na Wall Streetu, jer ulagače zabrinjava slabost kineskog i gospodarstva eurozone, dok američka valuta i dalje jača. Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks u 7,30 sati bio u minusu 0,6 ... Opširnije »

Azijske burze pale drugi dan zaredom dolar oslabio

Na većini azijskih burzi cijene su dionica jutros pale, drugi dan zaredom. Foto: Thinkstock Na većini azijskih burzi cijene su dionica jutros pale, drugi dan zaredom, jer ulagače zabrinjava slabost kineskog i gospodarstva eurozone, dok je dolar oslabio nakon jučerašnjeg snažnog rasta. Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks u 7,30 sati bio u plusu više od 2,5 posto, dok su ... Opširnije »

Europske burze i dalje pod pritiskom

Na europskim su burzama u utorak ujutro cijene dionica blago pale. Foto: Thinkstock Na europskim su burzama u utorak ujutro cijene dionica blago pale, drugi dan zaredom, jer ulagače zabrinjavaju anemični gospodarski podaci i slabiji nego što se očekivalo poslovni rezultati kompanija. FTSEurofirst indeksa 300 vodećih europskih dionica bio je u 9,30 sati u minusu 0,1 posto, na 1.340 bodova, ... Opširnije »

Europske burze snažno porasle nakon poticaja iz BoJ-a

Na europskim su burzama cijene dionica danas snažno porasle. Foto: Thinkstock Na europskim su burzama cijene dionica danas snažno porasle, nakon što je Bank of Japan (BoJ) iznenadila financijska tržišta daljnjim labavljenjem monetarne politike, što pokazuje da su monetarne vlasti spremne na sve kako bi suzbile deflacijske prijetnje. FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica bio je oko 13,30 sati u ... Opširnije »

Svjetske burze nastavile rasti

Gospodarski podaci i poslovni rezultati kompanija bili su bolji od očekivanih Thinkstock Cijene dionica na svjetskim  burzama prošloga tjedna su snažno porasle, drugi tjedan zaredom, zahvaljujući boljim nego što se očekivalo gospodarskim podacima i poslovnim rezultatima kompanija, a ulagače je ohrabrilo i daljnje popuštanje monetarne politike u Japanu. Na Wall Streetu je Dow Jones skočio 3,5 posto, na 17.390 bodova, ... Opširnije »

Azijske burze pale dolar u zamahu

Na većini azijskih burzi cijene su dionica jutros pale, unatoč rekordnim razinama indeksa na Wall Streetu. Foto: Thinkstock Na većini azijskih burzi cijene su dionica jutros pale, unatoč rekordnim razinama indeksa na Wall Streetu, jer su ulagače razočarali slabiji nego što se očekivalo gospodarski pokazatelji iz Kine, dok je tečaj dolara nastavio jačati prema europskoj i japanskoj valuti. Burzovni indeksi ... Opširnije »

Europske burze pale pod pritiskom bankarskog sektora

Nakon rasta na početku trgovanja, na europskim su burzama cijene dionica danas pale, jer su se ponovno pod pritiskom našle dionice banaka u Italiji, Grčkoj i Španjolskoj. Thinkstock Nakon rasta na početku trgovanja, na europskim su burzama cijene dionica danas pale, jer su se ponovno pod pritiskom našle dionice banaka u Italiji, Grčkoj i Španjolskoj. FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih ... Opširnije »

Europske burze porasle uoči Fedovih odluka o monetarnoj politici

Na europskim su burzama cijene dionica danas porasle. Foto: Thinkstock Na europskim su burzama cijene dionica danas porasle, zahvaljujući solidnim poslovnim rezultatima kompanija i uvjerenju ulagača da američki Fed neće žuriti s povećanjem kamata, premda će najvjerojatnije ukinuti programe otkupa obveznica. FTSEurofirst indeksa 300 vodećih europskih dionica bio je u 13,00 sati u plusu 0,3 posto, na 1.321 bodu, nakon ... Opširnije »

Bankarski sektor potaknuo rast europskih burzi

Najveći je dobitnik jutros STOXX indeks bankarskog sektora, sa skokom od 2 posto, nakon što su ulagače ohrabrili rezultati 'stres testa'. Thinkstock Na europskim su burzama cijene dionica jutros porasle, ponajviše u bankarskom sektoru, jer su ulagače ohrabrili bolji nego što se očekivalo rezultati 'stres testa' Europske središnje banke (ECB). Londonski FTSE, pariški CAC i frankfurtski DAX indeks bili su ... Opširnije »

Azijske burze porasle euro ojačao nakon ‘stres testa’

Na azijskim su burzama cijene dionica jutros porasle, jer su ulagače ohrabrili dobri pokazatelji iz američkog gospodarstva. Foto: Thinkstock Na azijskim su burzama cijene dionica jutros porasle, jer su ulagače ohrabrili dobri pokazatelji iz američkog gospodarstva i bolji nego što se očekivalo rezultati 'stres testa' Europske središnje banke (ECB). Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks u 7,30 sati bio u ... Opširnije »

Europske burze i dalje pod pritiskom

Europske ulagača nije ohrabrio ni jučerašnji rast cijena dionica na Wall Streetu. Foto: Thinkstock Na europskim su burzama cijene dionica i danas pale, drugi dan zaredom, jer je usporavanje rasta kineskog bruto domaćeg proizvoda obnovilo strahovanja ulagača od slabljenja svjetskog gospodarstva. FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica bio je oko 9,30 sati u minusu 0,2 posto, na 1.270 bodova, nakon ... Opširnije »

Azijske burze pale dolar pod pritiskom

U Singapuru su blago porasle, dok je MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, u 7,30 sati bio u minusu 0,1 posto, nakon što je jučer skočio više od 1 posto. Thinkstock Na azijskim su burzama cijene dionica jutros pale, nakon jučerašnjeg snažnog rasta, jer ulagače nije impresionirao ni jučerašnji oporavak indeksa na Wall Streetu, niti nešto veći rast kineskog gospodarstva ... Opširnije »

Azijske burze porasle dolar ojačao

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks u 8,30 sati bio u plusu više od 2 posto. Foto: Thinkstock Na azijskim su burzama cijene dionica jutros porasle, zahvaljujući jučerašnjem snažnom rastu indeksa na Wall Streetu, nakon dobrih poslovnih rezultata kompanija i vijesti o mogućim novim poticajnim mjerama Europske središnje banke. Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks u 8,30 sati bio u ... Opširnije »

Svjetske burze pale četvrti tjedan zaredom zbog slabosti gospodarstava

Na svjetskim su burzama cijene dionica pale i prošloga tjedna, već četvrtoga zaredom, jer su ulagače razočarali slabi pokazatelji iz najvećih svjetskih gospodarstava. Thinkstock Na svjetskim su burzama cijene dionica pale i prošloga tjedna, već četvrtoga zaredom, jer su ulagače razočarali slabi pokazatelji iz najvećih svjetskih gospodarstava. Na Wall Streetu je Dow Jones prošloga tjedna skliznuo 1 posto, na 16.380 ... Opširnije »

Azijske burze porasle dolar ojačao

Pozitivno je jutros na tržišta utjecala i vijest da će kineska središnja banka ubrizgati oko 32,6 milijardi dolara novih kratkoročnih kredita u pet do šest srednje velikih banaka kako bi podržala likvidnost i pružila podršku rastu gospodarstva. Thinkstock Na azijskim su burzama cijene dionica jutros snažno skočile, nadoknadivši dio prošlotjednih gubitaka, što se zahvaljuje oporavku Wall Streeta u petak, nakon ... Opširnije »

Europske burze i dalje pod pritiskom

Pariški CAC, londonski FTSE i frankfurtski DAX indeks bili su u 9,30 sati na gubitku između 0,4 i 0,7 posto. Foto: Thinkstock Na europskim su burzama cijene dionica i jutros pod pritiskom, drugi dan zaredom, jer su ulagači i dalje pod dojmom slabih makroekonomskih podataka iz Njemačke, koji bi mogli pritisnuti ionako krhko gospodarstvo eurozone. FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih ... Opširnije »

Azijske burze oštro pale zbog slabosti eurozone

MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je u 7,30 sati u minusu 1,5 posto, zaronivši na novu najnižu razinu od ožujka. Thinkstock Na azijskim su burzama cijene dionica jutros oštro pale, kao i jučer na Wall Streetu, a pod snažnim je pritiskom i cijena nafte jer se ulagači plaše da bi slabost eurozone mogla pritisnuti cjelokupno svjetsko gospodarstvo. Na ... Opširnije »

Crobexi na putu još jednog tjednog dobitka

Od osam analitičara brokerskih tvrtki, koji su sudjelovali u Hininoj anketi, njih 7 danas očekuje stagnaciju Crobexa, a 1 porast. Thinkstock  Indeksi Zagrebačke burze blago su ojačali posljednja dva dana, a kako bi danas mogli zadržati dosegnute razine, to znači da su na putu dobitaka četvrti tjedan zaredom. Od osam analitičara brokerskih tvrtki, koji su sudjelovali u Hininoj anketi, njih ... Opširnije »