Naslovna » Tag Arhive: burzi

Tag Arhive: burzi

Većinu najznačajnijih tvrtki na burzi čekaju bolji dani

Analitičari vjeruju da će Adrisu dodatni vjetar u leđa dati Croatia osiguranje. Ante Vlahovic/Jurica Galoic/PIXSELL Široka potrošnja pod pritiskom, industrija raste, između ostaloga i na krilima širih globalnih ekonomskih trendova, dade se iščitati iz poslovnih izvješća kompanija čije su dionice na Zagrebačkoj burzi bile najlikvidnije u prvih devet mjeseci. Kompanija s najviše dioničara – Hrvatski telekom – prikazao je 5,1 ... Opširnije »

Na Zagrebačkoj burzi oprezno trgovanje u fokusu rezultati HT-a

Crobex indeks oslabio je jučer 0,04 posto, na 1.824 boda, a Crobex10 za 0,26 posto, na 1.044 boda. Foto: Thinkstock Na Zagrebačkoj burzi danas se očekuje oprezno trgovanje jer se očekuju nova poslovna izvješća domaćih kompanija, a u fokusu će biti financijski rezultati HT-a. Od sedam analitičara brokerskih tvrtki, koji su sudjelovali u Hininoj anketi, njih 6 danas očekuje stagnaciju, ... Opširnije »

‘U odnosu na indekse burzi u regiji Crobex je relativno visoko vrednovan’

Na Zagrebačkoj su burzi drugi tjedan zaredom Crobex indeksi potonuli više od 2 posto pod pritiskom dobitonosnih prodaja i negativnog raspoloženja na inozemnim burzama, izbrisavši većinu dobitaka ostvarenih od početka godine. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL Na Zagrebačkoj su burzi drugi tjedan zaredom Crobex indeksi potonuli više od 2 posto pod pritiskom dobitonosnih prodaja i negativnog raspoloženja na inozemnim burzama, izbrisavši većinu ... Opširnije »

Na Zagrebačkoj se burzi očekuje mirno trgovanje stagnacija Crobexa

Crobex indeks je jučer porastao 0,30 posto, na 1.923 bodova, a Crobex10 za 0,44 posto, na 1.095 boda. Foto: Thinkstock Nakon četiri dana blagog pada, Crobex indeksi Zagrebačke burze jučer su blago ojačali, uz pad prometa, a slično trgovanje moglo bi se nastaviti i danas. Svih sedam analitičara brokerskih tvrtki koji su sudjelovali u Hininoj anketi danas očekuju stagnaciju Crobexa. ... Opširnije »

Na Zagrebačkoj se burzi očekuje mirno trgovanje kao i prethodnih dana

Crobex indeks jučer se blago spustio, za 0,05 posto, na 1.918,06 bodova, a Crobex10 za 0,04 posto, na 1.090 bodova. Foto: Tatjana Tadić / Pixsell Na Zagrebačkoj se burzi danas očekuje trgovanje slično kao i u prethodna četiri dana, tijekom kojih su Crobexi stagnirali s negativnim predznakom, jer zasad nema važnijih vijesti koje bi potaknule snažnije cjenovne oscilacije. Svih sedam ... Opširnije »

Oštar pad europskih burzi slabi podaci iz Njemačke i Francuske

Na europskim su burzama cijene dionica danas pale drugi dan zaredom, jer su ulagače razočarali slabiji nego što se očekivalo pokazatelji iz francuskog i njemačkog gospodarstva. Thinkstock  Na europskim su burzama cijene dionica danas pale drugi dan zaredom, jer su ulagače razočarali slabiji nego što se očekivalo pokazatelji iz francuskog i njemačkog gospodarstva. FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica bio ... Opširnije »

ZSE: Crobexi stagniraju najlikvidnija Podravka

Unatoč uzbudljivom trgovanju na inozemnim burzama, na Zagrebačkoj burzi Crobexi danas stagniraju, uz mršav promet, pri čemu je najlikvidnija dionica Podravke, a najveća gubitnica Hidroelektre niskogradnje. . Photo: Davor Visnjic/PIXSELL Unatoč uzbudljivom trgovanju na inozemnim burzama, na Zagrebačkoj burzi Crobexi danas stagniraju, uz mršav promet, pri čemu je najlikvidnija dionica Podravke, a najveća gubitnica Hidroelektre niskogradnje. Crobex indeks bio je ... Opširnije »

Uzlet europskih burzi nakon signala o mogućem primirju u Ukrajini

Indeksi na europskim tržištima dionica u srijedu su ojačali pod utjecajem špekulacija o mogućem prekidu vatre u istočnoj Ukrajini i o novim monetarnim poticajima u eurozoni. Reuters  Indeksi na europskim tržištima dionica u srijedu su ojačali pod utjecajem špekulacija o mogućem prekidu vatre u istočnoj Ukrajini i o novim monetarnim poticajima u eurozoni. Londonski Ftse indeks pritom je ojačao 0,73 ... Opširnije »

Promet na burzi 12 posto veći nego lani

Kolovoška tržišna kapitalizacija veća je za tri posto u odnosu na srpanj. Ojačali i gotovo svi indeksi/DV/PIXSELL Iako je sveukupni promet na Zagrebačkoj burzi u kolovozu od 227,1 milijuna kuna za petinu manji na mjesečnoj razini, u odnosu na lanjski kolovoz porastao je za približno 12 posto, navodi se u mjesečnom izvješću ZSE. Isto vrijedi i za promet dionicama unutar ... Opširnije »

Korekcija europskih burzi nakon snažnih dobitaka

Oko 9,30 sati frankfurtski DAX bio je u minusu 0,3 posto, a pariški CAC 0,1 posto. Foto: Thinkstock Na europskim burzama najvažniji indeksi jutros su oslabili, nakon jučerašnjeg snažnog porasta potaknutog izgledima da će Europska središnja banka (ECB) uvesti daljnje monetarne poticaje u eurozoni. Oko 9,30 sati frankfurtski DAX bio je u minusu 0,3 posto, a pariški CAC 0,1 posto. ... Opširnije »

Porast europskih burzi u očekivanju monetarnih poticaja

Na europskim burzama najvažniji indeksi jutros su porasli. Foto: Thinkstock Na europskim burzama najvažniji indeksi jutros su porasli, jer su posljednje izjave predsjednika Europske središnje banke (ECB) Marija Draghija ojačale očekivanja o daljnjem popuštanju monetarne politike u eurozoni. Oko 9,30 sati pariški CAC i frankfurtski DAX bili su na dobitku 1,2 posto. Draghi je, govoreći krajem prošloga tjedna na godišnjem ... Opširnije »

Snažan rast europskih burzi na početku tjedna

FTSEurofirst 300 indeks bio je oko 9,30 sati u plusu 1,1 posto, na 1.322 boda. Foto: Thinkstock Na europskim burzama najvažniji indeksi danas su snažno porasli, zahvaljujući smanjenim zabrinutostima oko geopolitičkih rizika vezanih uz Ukrajinu i Irak. FTSEurofirst 300 indeks bio je oko 9,30 sati u plusu 1,1 posto, na 1.322 boda. Istodobno, londonski Ftse indeks, frankfurtski DAX i pariški ... Opširnije »

Blagi rast europskih burzi no investitori su na oprezu

Na europskim burzama najvažniji indeksi danas su ojačali, no njihov snažniji rast koče zabrinutosti oko ukrajinske krize. Reuters Na europskim burzama najvažniji indeksi danas su ojačali, no njihov snažniji rast koče zabrinutosti oko ukrajinske krize. FTSEurofirst 300 indeks bio je oko 9,30 sati u plusu 0,3 posto, na 1.323 boda. Istodobno, londonski Ftse indeks, frankfurtski DAX i pariški CAC u ... Opširnije »

Oporavak europskih burzi nakon oštrog 2-tjednog pada

Londonski Ftse indeks u plusu je 0,08 posto, a pariški CAC za 0,6 posto. Foto: Thinkstock Na europskim burzama najvažniji indeksi danas su ojačali, nakon dva tjedna oštroga pada, prateći snažan oporavak Wall Streeta u petak uslijed smirivanja napetosti između Ukrajine i Rusije. FTSEurofirst 300 indeks bio je oko 9,30 sati 0,8 posto u plusu, na 1.316 bodova. U protekla ... Opširnije »

Pad burzi za sada zaustavljen otvaraju se povoljne prilike

Na održanje pozitivnog trenda utjecat će geopolitika, ali i najveće središnje banke. Reuters Najgore je iza nas – tako bi se moglo ocijeniti raspoloženje investitora na europskom i američkom tržištu nakon najdublje korekcije u posljednje dvije godine. Iako cijeli niz sukoba u svijetu i dalje traje, najznačajnije tenzije koje su opterećivale burze bitno su oslabile. To ponajprije vrijedi za ukrajinsku ... Opširnije »

Na Zagrebačkoj burzi očekuje se trgovanje slično jučerašnjem

Crobex indeks oslabio je jučer 0,44 posto, na 1.803 boda, a Crobex10 za 0,29 posto, na 1.025 bodova. Foto: Tatjana Tadić / Pixsell I danas se na Zagrebačkoj burzi očekuje trgovanje slično jučerašnjem, uz stagnaciju Crobexa i skromne promete, jer je vrhunac sezone ljetnih godišnjih odmora a zasad nema nit važnijih poslovnih objava. Svih šest analitičara brokerskih tvrtki, koji su ... Opširnije »

Drugi najlošiji srpanj na burzi od 2009.

Iako ljetna letargija na Zagrebačkoj burzi nije nepoznat pojam, ovog srpnja promet je na najnižim razinama u posljednjih pet godina. Filip Brala/PIXSELL Iako ljetna letargija na Zagrebačkoj burzi nije nepoznat pojam, ovog srpnja promet je na najnižim razinama u posljednjih pet godina. Prema podacima iz srpanjskog izvješća, na burzi je prošloga mjeseca ostvaren dionički promet od 213,7 milijuna kuna što ... Opširnije »

U fokusu investitora na Zagrebačkoj burzi turističke dionice

Na Zagrebačkoj burzi danas se očekuje mirno trgovanje jer nema važnijih poslovnih objava Foto: Tatjana Tadić / Pixsell Na Zagrebačkoj burzi danas se očekuje mirno trgovanje jer nema važnijih poslovnih objava, pri čemu bi Crobexi mogli stagnirati, dok bi u fokusu investitora i dalje mogle biti turističke dionice. Od šest analitičara brokerskih tvrtki, koji su sudjelovali u Hininoj anketi, njih ... Opširnije »

Oštar pad svjetskih burzi ulagače zabrinuo bankrot Argentine

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna oštro pale. Thinkstock Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna oštro pale zbog strahovanja ulagača od povećanja kamatnih stopa u SAD-u prije nego što se očekivalo i utjecaja bankrota Argentine. Na Wall Streetu je prošloga tjedna Dow Jones pao 2,8 posto, na 16.493 boda, dok je S&P 500 skliznuo 2,7 posto, ... Opširnije »

Većina azijskih burzi porasla dolar znatno ojačao

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks u 7,30 sati bio u plusu 0,2 posto, dok su cijene dionica u Šangaju, Australiji i Singapuru porasle između 0,1 i 0,8 posto. Foto: Thinkstock Na većini azijskih burzi cijene su dionica jutros porasle, dok je vrijednost dolara prema košarici valuta dosegnula najvišu razinu u 11 mjeseci, što se zahvaljuje snažnom rastu američkog gospodarstva. ... Opširnije »