Naslovna » Tag Arhive: cijene

Tag Arhive: cijene

Draghi preplašio ulagače na burzama

Negativni sentiment posebno se osjetio na obvezničkom tržištu. Šef ECB-a Mario Draghi/REUTERS Naviknite se na volatilnost – poručio  je u srijedu investitorima predsjednik Europske središnje banke Mario Draghi, a oni ga već dan kasnije očito poslušali. Svi najvažniji europski burzovni indeksi – DAX, FTSE i CAC – u četvrtak su oko 15 sati bili u minusu oko jedan posto. Negativni ... Opširnije »

Cijene nekretnina u Hrvatskoj

Cijene nekretnina u Hrvatskoj nastavljaju padati te su u svibnju pale za 3 posto u odnosu na prethodnu godinu, pokazuje najnovije Njuškalovo istraživanje na najvećem uzorku nekretnina. Samo u svibnju na Njuškalu je oglašeno čak 155 000 nekretnina. Foto: Grgo Jelavić / Pixsell Prema novom istraživanju Njuškala, provedenom na uzorku od čak 155 000 nekretnina oglašenih u svibnju 2015. godine, ... Opširnije »

Na godišnjoj razini cijene stanova najviše pale u Zagrebu

Statistike portala Crozilla.com za mjesec listopad pokazuju kako su cijene stanova u većini gradova bile nešto niže no mjesec ranije, ali i niže no u istom mjesecu lani. Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL Statistike portala Crozilla.com za mjesec listopad pokazuju kako su cijene stanova u većini gradova bile nešto niže no mjesec ranije, ali i niže no u istom mjesecu lani. Potražnja ... Opširnije »

Na Wall Streetu cijene dionica skočile više od 1 posto

Jučer je u svih 10 sektora S&P 500 indeksa zabilježen rast cijena dionica. Foto: Thinkstock Na Wall Streetu su u utorak cijene dionica skočile više od 1 posto, što se ponajviše zahvaljuje boljim nego što se očekivalo kvartalnim poslovnim rezultatima većine američkih kompanija. Dow Jones ojačao je 187 bodova ili 1,12 posto, na 17.005 bodova, dok je S&P 500 skočio ... Opširnije »

Poznate cijene ulaznica za 104. sarajevski derbi

Cijene ulaznica za južnu tribinu će iznosiiti pet KM, za članove četiri KM, za sjevernu tribinu 10 KM, za članove osam KM, otkriveni dio zapada 15 KM te natkriveni dio 20 KM. Informacije o prodajnim mjestima će biti objavljene u narednim danima na službenoj stranici FK Željezničara. Karte možete kupiti na mjestima predviđenim za prodaju i kod posebno ovlaštenih osoba. ... Opširnije »

Mandrapa: Od 2015. nove cijene struje

Ilustracija / 24sata.info Svi građani Bosne i Hercegovine od 1. januara 2015. godine moći će birati od koga će kupovati električnu energiju, čime će zbog konkurencije na tržištu, najvjerovatnije, doći do korekcije cijena struje za sve potrošače, potvrdio je za Dnevni avaz Risto Mandrapa, predsjednik Federalne regulatorne komisije za električnu energiju (FERK). Mandrapa je pojasnio da je riječ o primjeni ... Opširnije »

Na Wall Streetu cijene dionica porasle drugi dan zaredom

Na Wall Streetu su u petak cijene dionica porasle drugi dan zaredom. Foto: Thinkstock Na Wall Streetu su u petak cijene dionica porasle drugi dan zaredom, što se zahvaljuje boljim nego što se očekivalo poslovnim rezultatima kompanija i splašnjavanju strahovanja od širenja ebole u SAD-u. Dow Jones ojačao je 127 bodova ili 0,76 posto, na 16.805 bodova, dok je S&P ... Opširnije »

Cijene nafte blizu 86 dolara u fokusu jača kineska potražnja

Cijene nafte porasle su danas na međunarodnim tržištima nadomak razini od 86 dolara za barel. Foto: Thinkstock Cijene nafte porasle su danas na međunarodnim tržištima nadomak razini od 86 dolara za barel, poduprte snažnom potražnjom iz Kine, iako ih i dalje pritišće prekomjerna opskrba i zabrinutost za zdravlje ostalih dijelova svjetskog gospodarstva. Na londonskom je tržištu cijena barela porasla 55 ... Opširnije »

Cijene nafte ispod 90 dolara

Cijene barela nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima ispod razine od 90 dolara. Foto: Thinkstock Cijene barela nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima ispod razine od 90 dolara, pritisnute sumornim gospodarskim vijestima i cjenovnim ratom unutar Organizacije zemalja-izvoznica nafte (OPEC). Na londonskom je tržištu cijena barela pala 60 centi u odnosu na jučerašnje zatvaranje, na 89,45 ... Opširnije »

Ebola uzdrmala Wall Street Russell indeks u zoni korekcije

Dow Jones potonuo je 238 bodova, ili 1,40 posto, na 16.804 boda, dok je S&P 500 skliznuo 1,32 posto, na 1.946 bodova, a Nasdaq indeks 1,59 posto, na 4.422 boda. Foto: Thinkstock Na Wall Streetu su u srijedu cijene dionica potonule više od 1 posto jer je vijest o prvoj osobi oboljeloj od ebole u SAD-u navela ulagače na povlačenje ... Opširnije »

Na Wall Streetu cijene dionica pale drugi dan zaredom

Dow Jones oslabio je 28 bodova, ili 0,17 posto, na 17.042 boda, dok je S&P 500 skliznuo 0,28 posto, na 1.972 boda, a Nasdaq indeks 0,28 posto, na 4.493 boda. Foto: Thinkstock Na Wall Streetu su u utorak cijene dionica pale drugi dan zaredom, jer su ulagače obeshrabrili slabiji nego što se očekivalo gospodarski podaci, a pod najvećim je pritiskom ... Opširnije »

Cijene poslovnih prostora osjetno niže no 2010. godine

Prema podacima portala Crozilla.com cijene najma poslovnih prostora, kao i njihove kupoprodajne cijene već su neko vrijeme u padu. Thinkstock Prema podacima portala Crozilla.com cijene najma poslovnih prostora, kao i njihove kupoprodajne cijene već su neko vrijeme u padu. Recesija i nezavidno gospodarsko stanje narušili su sliku tržišta nekretnina, te time i potražnju za poslovnim prostorima. Već i sama šetnja ... Opširnije »

Barclay's kažnjen s 38 milijuna funti

Investicijski odjel Barclay'sa rizično se odnosio prema imovini klijenata vrijednoj 16,5 milijardi funti. Kockali se s 16,5 milijardi funti/REUTERS Britanski financijski regulator FCA objavio je u utorak da je banku Barclay's kaznio s rekordnih 38 milijuna funti jer je novac klijenata miješala sa svojim sredstvima čime je došlo u pitanje isplaćivanje klijenata ako se banka nađe u problemima. Prema podacima ... Opširnije »

Cijene nafte ispod 98 dolara i dalje u fokusu slaba potražnja i obilna ponuda

Cijene barela nafte spustile su se u ponedjeljak na međunarodnim tržištima ispod razine od 98 dolara, budući da su slaba potražnja i obilna ponuda potisnule u drugi plan očekivano smanjenje proizvodnje Organizacije zemalja-izvoznica nafte (OPEC). Photo: Damir Spehar/PIXSELL Cijene barela nafte spustile su se u ponedjeljak na međunarodnim tržištima ispod razine od 98 dolara, budući da su slaba potražnja i ... Opširnije »

Na Wall Streetu cijene pale zbog slabosti tržišta nekretnina

Dow Jones oslabio je 107 bodova, ili 0,62 posto, na 17.172 boda. Foto: Thinkstock Na Wall Streetu su u ponedjeljak cijene dionica znatno pale jer su ulagače pokolebali slabiji nego što se očekivalo pokazatelji s američkog tržišta nekretnina, što je otvorilo pitanje tempa rasta najvećeg svjetskog gospodarstva. Dow Jones oslabio je 107 bodova, ili 0,62 posto, na 17.172 boda, dok ... Opširnije »

Za građane BiH niže cijene rominga

Vijeće ministara BiH / Arhiv Vijeće ministara BiH utvrdilo je danas Prijedlog osnova za zaključivanje Sporazuma o sniženju cijena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacijskim mrežama između ministarstava nadležnih za oblast elektroničkih komunikacija Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore, Makedonije, Srbije i Turske. Ovim sporazumom korisnici mobilnih javnih komunikacijskih mreža prilikom boravka u zemljama potpisnicama, jednako kao i u zemljama ... Opširnije »

MMF: cijene dionica su pretjerane

Svjetski financijski policajac objavio je kako i dalje očekuje da će gospodarski rast u svijetu ojačati u drugoj polovici ove godine. Šefica MMF-a Christine Lagarde/REUTERS Globalno gospodarstvo suočava se sa sve većim rizikom od pretjeranih cijena na financijskim tržištima koje bi mogle naglo pasti ako investitore uznemire geopolitičke napetosti ili zaokret u američkoj monetarnoj politici u vidu povećanja kamatnih stopa, ... Opširnije »

Damir Hadžić: Cijene rominga za telefonske razgovore u regiji će biti snižene

Potpisivanje Sporazuma o sniženju cijena usluge roaming u javnim mobilnim komunikacijskim mrežama između Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Makedonije, Albanije i Turske, planirano je u okviru Međunarodne konferencije o informatičkom društvu koja će se održati u ponedjeljak, 29. septembra, u Crnoj Gori, potvrdio je za Anadolu Agency (AA) Damir Hadžić, ministar za promet i komunikacije Bosne i Hercegovine.  On ... Opširnije »

Na Wall Streetu cijene porasle nakon odluka Feda

Dow Jones ojačao je 24 boda, ili 0,15 posto, na 17.156 bodova, novu najvišu razinu u povijesti. Foto: Thinkstock Na Wall Streetu su u srijedu cijene dionica blago porasle, pri čemu je Dow Jones indeks dosegnuo novu rekordnu razinu, nakon što su čelnici Feda poručili da će kamate još neko vrijeme ostati rekordno niske, ali da će potom rasti brže ... Opširnije »