Naslovna » Tag Arhive: dobit

Tag Arhive: dobit

Dobit Ryanaira skočila 66 a broj putnika 11 posto

Najveći europski zrakoplovni prijevoznik po broju putnika poručio je i da će u cijeloj ovoj poslovnoj godini njegova dobit iznositi između 940 i 970 milijuna eura. Foto: Thinkstock Irski Ryanair ostvario je u protekloj poslovnoj godini dobit od 867 milijuna eura, što je 66 posto više nego u prethodnoj godini, dok je broj putnika tog zrakoplovnog prijevoznika porastao za 11 ... Opširnije »

Tečaj smanjio prihode i dobit Holcima

Slaba prodaja cementa. Slaba prodaja cementa Švicarski proizvođač cementa i građevinskog materijala Holcim izvijestio je u ponedjeljak o padu prihoda i dobiti u trećem tromjesečju pod pritiskom nepovoljnih valutnih tečajeva i slabe prodaje u Europi i Latinskoj Americi. U razdoblju od srpnja do rujna Holcimovi su prihodi smanjeni 2,1 posto, na 5,18 milijardi švicarskih … Cijeli tekst dostupan je pretplatnicima ... Opširnije »

Ledo povećao dobit

Dobit Leda nakon oporezivanja iznosi 145,4 milijuna kuna i veća je za 50 posto prema istom razdoblju prošle godine. Foto: Marko Lukunić / Pixsell Proizvođač sladoleda i smrznute hrane tvrtka Ledo iz sastava koncerna Agrokor u prvih je devet mjeseci ostvarila dobit prije oporezivanja od 164,6 milijuna kuna, što je porast od 45,8 posto u odnosu na isto razdoblje godine ... Opširnije »

Neto dobit PBZ-a 508 3 milijuna kuna

U prvih devet mjeseci ove godine na razini PBZ Grupe ostvarena je dobit nakon oporezivanja u iznosi od 710,4 milijuna kuna. Foto: Željko Lukunić / Pixsell U prvih devet mjeseci ove godine na razini PBZ Grupe ostvarena je dobit nakon oporezivanja u iznosi od 710,4 milijuna kuna, dok neto dobit same Privredne banke Zagreb za isto razdoblje iznosi 508,3 milijuna ... Opširnije »

Zagrebačka banka povećala dobit

Poslovni prihodi Grupe ostvareni u prvih devet mjeseci ove godine iznose gotovo 3,9 milijardi kuna. Rast profitabilnosti od 15 posto/DU/PIXSELL Dobit Grupe Zagrebačke banke u prvih devet mjeseci ove godine je iznosila 810 milijuna kuna nakon oporezivanja, što je 15,4 posto više nego u prethodnom razdoblju prošle godine, pokazuje financijski izvještaj objavljen u četvrtak. Rast profitabilnosti u prvih devet mjeseci ... Opširnije »

Dobit Vabe nakon vrijednosnih usklađenja 1 8 milijuna kuna

Ulaskom J&T banke u vlasničku strukturu osigurani uvjeti za daljnji rast i razvoj Vaba d.d. banke. Photo: Marko Jurinec/PIXSELL Vaba d.d. banka Varaždin prema nerevidiranim podacima prvih devet mjeseci ove godine završila je s ukupnom imovinom od HRK 1,32 milijarde, pri čemu su ukupni krediti iznosili HRK 634,3 milijuna, priopćeno je iz te banke. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti i ... Opširnije »

Kraš Grupa: Neto dobit 4 5 milijuna kuna

Kraš Grupa je u prvih je devet mjeseci ostvarila konsolidirane ukupne prihode u iznosu od 666,4 milijuna kuna, što je za 414 tisuće kuna manje u odnosu na isto razdoblje lani. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL Kraš Grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 4,5 milijuna kuna, što je rast od 69 posto prema istom razdoblju lani ... Opširnije »

Dobit Zagrebačke banke porasla više od 15 posto

Rast profitabilnosti u prvih devet mjeseci ove godine iz Zagrebačke banke tumače rezultatom viših prihoda, nižih operativnih troškova i nižih troškova rezerviranja. Photo: Marko Prpic/PIXSELL Grupa Zagrebačke banke je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila dobit nakon oporezivanja od 1,09 milijardi kuna, što je za 10,7 posto više u odnosu na isto razdoblje 2013. godine, dok je dobit nakon ... Opširnije »

Neto dobit Dukata 13 milijuna kuna

Dukat je u prvih devet mjeseci ove godine poslovao s neto dobiti od 13 milijun kuna, dok neto dobit cijele Dukat grupe iznosi 30,7 milijuna kuna, podaci su iz financijskih izvješća te tvrtke objavljenih na Zagrebačkoj burzi. Photo: Slavko Midzor/24sata Dukat je u prvih devet mjeseci ove godine poslovao s neto dobiti od 13 milijun kuna, dok neto dobit cijele ... Opširnije »

Teva povećala dobit u trećem tromjesečju

Neto dobit prilagođena za određene troškove uvećana je šest posto, na 1,1 milijardu dolara, odnosno 1,32 dolara po dionici. Reuters Izraelska farmaceutska grupa Teva, vlasnica Plive, izvijestila je danas o većoj tromjesečnoj dobiti zahvaljujući poboljšanoj profitabilnosti generičkih lijekova i ujedno je povisila donju granicu očekivanog raspona godišnje dobiti. Neto dobit prilagođena za određene troškove uvećana je šest posto, na 1,1 ... Opširnije »

Janafova neto dobit čak 35 posto veća od planirane 65 9 milijuna kuna

Ukupni prihodi veći 1,2 posto, oni od transporta nafte rasli 6,3 posto. Foto: Goran Kovacic/PIXSELL Jadranski naftovod (Janaf) u prvih devet mjeseci bilježi rast ukupnih prihoda za tri posto te rast dobiti za 1,2 posto, pokazuje nerevidirano i nekonsolidirano financijsko izvješće. Ostvario je bruto dobit od 82,3 mil. kn te neto dobit od 65,9 mil., što je i kod bruto ... Opširnije »

Ruske nevolje srezale dobit BP-a za petinu

Na rezultate utjecao pad rublje prema dolaru. Na rezultate utjecao pad rublje prema dolaru/Reuters Pad vrijednosti ruske rublje i niske cijene nafte ozbiljno su narušile poslovne rezultate britanske naftne kompanije BP. Kompanija je izvijestila da je u trećem tromjesečju zabilježila dobit od tri milijarde dolara, nasuprot 3,7 milijardi dolara u istom lanjskom razdoblju. Kako BP drži 20 posto udjela u ... Opširnije »

Janaf povećao prihod i dobit

Jadranski naftovod (Janaf) u prvih devet ovogodišnjih mjeseci bilježi rast ukupnih prihoda za 3 posto. Foto: Goran Kovačić / Pixsell Jadranski naftovod (Janaf) u prvih devet ovogodišnjih mjeseci bilježi rast ukupnih prihoda za 3 posto te rast dobiti za 1,2 posto, pokazuje danas objavljeno nerevidirano i nekonsolidirano financijsko izvješće. U razdoblju od početka ove godine do kraja rujna Janaf je ... Opširnije »

Neto dobit Končara D&ST 16 2 milijuna kuna

Tvrtka je u prvih devet mjeseci ove godine imala ukupne rashode od 492,3 milijuna kuna, što je rast od 7,5 posto. Photo: Marko Prpic/PIXSELL Končar Distributivni i specijalni transformatori (D&ST) u prvih devet mjeseci ove godine ostvarili su 16,2 milijuna kuna neto dobiti, što je pad od 12,6 posto prema istom razdoblju lani, podaci su iz nekonsolidiranog financijskog izvješća te ... Opširnije »

Dobit Credit Suissea demantirala analitičare

Banka zaradila 1,02 milijarde franaka. Banka zaradila 1,02 milijarde franaka/Reuters Zürich Švicarska banka Credit Suisse izvijestila je u četvrtak o dobiti iznad očekivanja analitičara uslijed rasta prihoda od investicijskog bankarstva. Neto dobit u razdoblju od srpnja do rujna zaustavila se na 1,02 milijarde švicarskih franaka dok su analitičari prognozirali prosječnih 810 milijuna franaka dobiti. Brady Dougan, izvršni direktor Credit Suisse ... Opširnije »

Ericsson povećao prihode dobit niža

Švedski proizvođač opreme za mobilne mreže Ericsson izvijestio je danas o višim prihodima u trećem tromjesečju. Reuters Švedski proizvođač opreme za mobilne mreže Ericsson izvijestio je danas o višim prihodima u trećem tromjesečju, izdvajajući rast na ključnim tržištima i dobar rezultat mrežnog odjela, dok mu se dobit smanjila zbog troškova osiguranja od oscilacija valutnih tečajeva i ulaganja. U razdoblju od ... Opširnije »

Osjetno povećana dobit Telekom Austrije

Povećanje cijena na matičnom austrijskom tržištu i kresanje troškova pomogli su Telekom Austriji da u trećem tromjesečju osjetno poveća temeljnu operativnu dobit, izvijestila je ta telekomunikacijska tvrtka. Thinkstock Povećanje cijena na matičnom austrijskom tržištu i kresanje troškova pomogli su Telekom Austriji da u trećem tromjesečju osjetno poveća temeljnu operativnu dobit, izvijestila je ta telekomunikacijska tvrtka. U trećem je tromjesečju prilagođena ... Opširnije »

Appleu porasla dobit zbog novog iPhonea

Neto dobit dosegla 8,5 mlrd. dolara. Šef Applea Tim Cook nema razloga za zadovoljstvo prodajnim rezultatima iPada koji su pali za 13 posto na godišnjoj razini/REUTERS Neto dobit Applea dosegnula je u trećem tromjesečju 8,5 milijardi dolara, 13 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, što se zahvaljuje rastu prodaje iPhonea, dok je prodaja iPad tablet računala ponovno pala. Poslovno ... Opširnije »

Optimi prihod i dobit pali

Optima je za prvih šest mjeseci objavila prvi pozitivan EBT od 12,9 milijuna kuna. Prihod Optime u prvih devet mjeseci pao na 390,7 mil. kuna Prihod Optima telekoma u prvih devet mjeseci ove godine pao je za 2,2 posto na 390,7 milijuna kuna, a operativna dobit pala je za 6,6 posto na 54,1 milijun kuna. Kompanija je objavila da su ... Opširnije »

Dobit Optima Telekoma prije oporezivanja 9 2 milijuna kuna

Optima Telekom ostvario je u prvih devet mjeseci ove godine dobit prije oporezivanja od 9,2 milijuna kuna, što je za 67,9 milijuna kuna bolji rezultat u odnosu na isto razdoblje prošle godine, objavila je danas ta tvrtka. Photo: Kresimir Mitrovic/HaloPix/PIXSELL Optima Telekom ostvario je u prvih devet mjeseci ove godine dobit prije oporezivanja od 9,2 milijuna kuna, što je za ... Opširnije »