Naslovna » Tag Arhive: državni

Tag Arhive: državni

Usvajanje Uredbe znači ekonomski državni udar na Federaciju BiH

Demokratska fronta / Arhiv Ako Federalna vlada odobri na današnjoj sjednici Uredbu na način da imenovanje upravljačkih struktura u javnim preduzećima vrši Vlada umjesto resornih ministarstava, to će biti kršenje zakona i napuštanje ustavne prakse, izjavili su uoči sjednice Vlade ministri iz Demokratske fronte (DF). Aleksandar Remetić, DF-ov ministar trgovine, ujedno zamjenik predsjednika Vlade, rekao je da bi usvajanje uredbe ... Opširnije »

Državni sekretar Svete Stolice posjetit će uskoro BiH

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda danas je pred stotinama hiljada vjernika, vjerskih i političkih vođa iz cijelog svijeta, okupljenih na Trgu Svetog Petra, u Vatikanu, prisustvovao misnom slavlju na kojem je beatificaran papa Pavle VI, javlja Anadolu Agency. Papa Franjo predvodio je misu proglašenja blaženim poglavara Katoličke crkve od 1963. do 1978., čime je i okončan dvosedmični Sinod Katoličke ... Opširnije »

ACI pogreškom preplatio u državni proračun 390 tisuća kuna

Tvrtka Adriatic Croatia International Club (ACI) pogreškom je u državni proračun na ime dividende uplatila oko 390 tisuća kuna više nego je propisano, što planira ispraviti na glavnoj skupštini koja će se održati krajem listopada. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL  Tvrtka Adriatic Croatia International Club (ACI) pogreškom je u državni proračun na ime dividende uplatila oko 390 tisuća kuna više nego je ... Opširnije »

Državni investicijski fondovi prijetnja tržištu kapitala

Osim problema koji bi na tržištu stvorio velik priljev novca, fondovi mogu biti i sredstvo političkog pritiska. Novca prepuni mirovinci se okreću ulaganju u dionice/ FOTOLIA Zbog izuzetno niskih prinosa na obveznice, državni investicijski fondovi sve više ulažu u dionice i drugu imovinu s višim prinosima, a kako raspolažu golemim sredstvima, analitičari smatraju da predstavljaju veliku opasnost za tržišta kapitala. ... Opširnije »

Državni će paket HT-a tržište lako progutati

Više od 2,8 milijuna dionica Hrvatskog telekoma koje država namjerava prodati na burzi tržište će progutati bez većih problema, ocjenjuju analitičari. Goran Stanzl/PIXSELL Više od 2,8 milijuna dionica Hrvatskog telekoma (HT) koje država namjerava prodati na burzi tržište će progutati bez većih problema, ocjenjuju analitičari tržišta kapitala. Nakon objave odluke Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) o pokretanju postupka prodaje ... Opširnije »

Državni prijevoznici izazov za Lufthansu

Njemački zrakoplovni prijevoznik Lufthansa oporavlja se od travanjskog štrajka pilota nakon kojeg jednim od najvećih izazova drži borbu sa sve jačom konkurencijom tvrtki u državnom vlasništvu, rekao je u intervjuu Reutersu novi izvršni direktor Lufthanse Carsten Spohr. Thinkstock Njemački zrakoplovni prijevoznik Lufthansa oporavlja se od travanjskog štrajka pilota nakon kojeg jednim od najvećih izazova drži borbu sa sve jačom konkurencijom ... Opširnije »