Naslovna » Tag Arhive: euro

Tag Arhive: euro

Zašto euro odjednom naglo jača?

Postoji realna mogućnost da će se do kraja godine američki dolar po vrijednosti izjednačiti s eurom. Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL Posljednjih nekoliko dana euro naglo jača u odnosu na gotovo sve ostale najvažnije svjetske valute. U posljednja tri dana u odnosu na švicarski franak ojačao je više od 2%, u odnosu na britansku funtu približno 3%, a u odnosu na američki ... Opširnije »

Bankarski sektor potaknuo rast europskih burzi

Najveći je dobitnik jutros STOXX indeks bankarskog sektora, sa skokom od 2 posto, nakon što su ulagače ohrabrili rezultati 'stres testa'. Thinkstock Na europskim su burzama cijene dionica jutros porasle, ponajviše u bankarskom sektoru, jer su ulagače ohrabrili bolji nego što se očekivalo rezultati 'stres testa' Europske središnje banke (ECB). Londonski FTSE, pariški CAC i frankfurtski DAX indeks bili su ... Opširnije »

Euro blago ojačao nakon rezultata ‘stres testova’

Tečaj eura u današnjem je trgovanju na međunarodnim deviznim tržištima blago ojačao prema dolaru jer je napetost na tržištima splasnula po objavi rezultata 'stres testova' u bankama eurozone koji su pokazali da moraju prikupiti manje kapitala nego što su tržišta očekivala. Thinkstock Tečaj eura u današnjem je trgovanju na međunarodnim deviznim tržištima blago ojačao prema dolaru jer je napetost na ... Opširnije »

Azijske burze porasle euro ojačao nakon ‘stres testa’

Na azijskim su burzama cijene dionica jutros porasle, jer su ulagače ohrabrili dobri pokazatelji iz američkog gospodarstva. Foto: Thinkstock Na azijskim su burzama cijene dionica jutros porasle, jer su ulagače ohrabrili dobri pokazatelji iz američkog gospodarstva i bolji nego što se očekivalo rezultati 'stres testa' Europske središnje banke (ECB). Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks u 7,30 sati bio u ... Opširnije »

Euro oslabio nakon vijesti da ECB kani kupovati korporativne obveznica

Tečaj eura oslabio je u današnjem trgovanju na međunarodnim deviznim tržištima. Foto: Thinkstock Tečaj eura oslabio je u današnjem trgovanju na međunarodnim deviznim tržištima jer je među ulagačima snažno odjeknula vijest da u Europskoj središnjoj banci (ECB) navodno razmišljaju o kupovini korporativnih obveznica na sekundarnom tržištu. Tečaj eura oslabio je tako prema dolaru za 0,5 posto, skliznuvši na 1,2764 dolara. ... Opširnije »

Jeftiniji euro i nafta – vjetar u leđa europskim kompanijama

Postoji vrlo velika korelacija između tečaja eura i trenda izmjena procjena dobiti. Foto: Thinkstock Nedavni oštar pad tečaja eura i cijena roba trebao bi dati vjetar u leđa europskim kompanijama, povećati njihove prihode i zarade te tako uskoro prekinuti trend snižavanja prognozi koji traje već tri i pol godine. Iz mjeseca u mjesec od početka 2011. godine analitičari su više ... Opširnije »

Azijske burze porasle euro stabilan

Azijske ulagače ohrabrio je jučerašnji rast cijena dionica na Wall Streetu. Foto: Thinkstock Na azijskim su burzama cijene dionica jutros porasle, što se zahvaljuje jučerašnjem rastu burzovnih indeksa na Wall Streetu, slabosti jena i nadi ulagača da će kineske vlasti uvesti nove poticajne gospodarske mjere. Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks u 7,30 sati bio u plusu 0,7 posto, dok ... Opširnije »

Azijske burze pale euro iznad 1 29 dolara

Azijske ulagače razočarao je jučerašnji pad S&P 500 indeksa na Wall Streetu ispod psihološki važne razine od 2.000 bodova. Foto: Thinkstock Na azijskim su burzama cijene dionica jutros pale, jer se ulagači plaše da će američka središnja banka povećati kamate prije nego što se očekivalo, a razočarao ih je i jučerašnji pad S&P 500 indeksa na Wall Streetu ispod razine ... Opširnije »

Azijske burze oslabile euro stabilan

Na azijskim su burzama cijene dionica jutros blago pale. Foto: Thinkstock  Na azijskim su burzama cijene dionica jutros blago pale, nakon slabih pokazatelja iz najvećih gospodarstava regije, dok je tečaj eura prema dolaru stabilan nedaleko najniže razine u 14 mjeseci. Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks u 7,30 sati bio u plusu 0,1 posto, dok su cijene dionica u Singapuru, ... Opširnije »

Euro i britanska funta i dalje gube na vrijednosti!

Prošlog tjedna u fokusu investitora na financijskim tržištima su ponovno bili euro i britanska funta. Thinkstock Autor: Admiral Markets Prošlog tjedna u fokusu investitora na financijskim tržištima su ponovno bili euro i britanska funta, valute koje nastavljaju gubiti na vrijednosti u odnosu na sve ostale najtrgovanije valute. Tempo pada se čak i ubrzao u odnosu na prethodne tjedne. Euro je ... Opširnije »

ZSE: Tržište se ‘ohladilo’ na početku rujna

Nakon solidne izvedbe Zagrebačke burze u kolovozu, u prvom tjednu rujna tržište se 'ohladilo', pa su Crobex indeksi pali, dok je promet splasnuo. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL Nakon solidne izvedbe Zagrebačke burze u kolovozu, u prvom tjednu rujna tržište se 'ohladilo', pa su Crobex indeksi pali, dok je promet splasnuo. Crobex indeks pao je prošloga tjedna 0,47 posto, na 1.841 bod, ... Opširnije »

Euro oslabio i osmi tjedan zaredom

Euro je u četvrtak u jednom trenutku zaronio na samo 1,2920 dolara što je najniža razina u 14 mjeseci. Tjedni pad od 1,4 posto/GS/PIXSELL Zbog smanjenja kamata u eurozoni tečaj eura prema dolaru potonuo je prošloga tjedna na svjetskim valutnim tržištima osmi tjedan zaredom, što nije zabilježeno u 15 godina postojanja jedinstvene europske valute. K tome, euro je u četvrtak ... Opširnije »

Azijski ulagači oprezni euro duboko ispod 1 30 dolara

Na azijskim se burzama trguje oprezno i zbog toga što će danas poslijepodne biti objavljeni podaci o zaposlenosti u SAD-u. Foto: Thinkstock Na azijskim su burzama cijene dionica jutros pale, kao i jučer na Wall Streetu, dok se tečaj eura kreće na najnižim razinama u 14 mjeseci, duboko ispod 1,30 dolara, jer je jučer Europska središnja banka dodatno olabavila monetarnu ... Opširnije »

Euro na putu najduljeg niza tjednih gubitaka prema dolaru nakon ECB-a

Tečaj eura danas je na međunarodnim tržištima blago ojačao s najnižih razina prema dolaru u 14 mjeseci, no na putu je najduljeg niza tjednih gubitaka prema dolaru u povijesti. Thinkstock Tečaj eura danas je na međunarodnim tržištima blago ojačao s najnižih razina prema dolaru u 14 mjeseci, no na putu je najduljeg niza tjednih gubitaka prema dolaru u povijesti nakon ... Opširnije »

Azijski ulagači oprezni euro ojačao uoči sjednice ECB-a

Burzovni indeksi u Šangaju i Južnoj Koreji ojačali su oko 0,2 posto. Foto: Thinkstock Na azijskim se burzama jutros trguje oprezno, kao i jučer na Wall Streetu, dok se tečaj eura prema dolaru uoči sjednice Europske središnje banke odmaknuo od najniže razine u posljednjih godinu dana. Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks u 7,30 sati bio u minusu 0,3 posto, ... Opširnije »

Euro na novoj najnižoj razini prema dolaru u zadnjih godinu dana

Tečaj eura spustio se u današnjem trgovanju na međunarodnim deviznim tržištima na novu najnižu razinu u godinu dana prema dolaru pod utjecajem špekulacija da će Europska središnja banka (ECB) dodatno olabaviti monetarnu politiku. Photo: Goran Jakus/PIXSELL  Tečaj eura spustio se u današnjem trgovanju na međunarodnim deviznim tržištima na novu najnižu razinu u godinu dana prema dolaru pod utjecajem špekulacija da ... Opširnije »

Valls traži slabi euro dok je rekordno nisko

Pad zajedničke europske valute potpiruju očekivanja o novom paketu monetarnih poticaja ECB-a zbog sve izraženijih deflatornih pritisaka i sporog oporavka. Premijer Manuel Valls svoje ideje je iznio na skupu Socijalističke stranke/REUTERS Francuski premijer Manuel Valls ima odličan osjećaj za trenutak – zaziva slabiji euro u trenutku kada je zajednička europska valuta na najnižim razinama prema dolaru u posljednjih godinu dana. ... Opširnije »

Azijske burze ojačale euro pod pritiskom

Na azijskim su burzama cijene dionica jutros porasle, prateći uspon na Wall Streetu u petak. Foto: Thinkstock Na azijskim su burzama cijene dionica jutros porasle, prateći uspon na Wall Streetu u petak, no trguje se oprezno zbog ukrajinske krize i slabijih nego što se očekivalo pokazatelja iz kineskog gospodarstva. Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks u 7,30 sati bio u ... Opširnije »

Azijske burze pale euro ponovno ispod 1 32 dolara

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks u 7,30 sati bio u minusu 0,2 posto. Foto: Thinkstock Na azijskim su burzama cijene dionica jutros pale, kao i jučer na Wall Streetu, jer zbog napetosti između Rusije i Ukrajine ulagači nisu skloni rizičnijim investicijama, dok je tečaj eura ponovno skliznuo ispod razine od 1,32 dolara. Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks u ... Opširnije »

Azijski ulagači oprezni euro iznad 1 32 dolara

Na azijskim se burzama jutros trguje oprezno, kao i jučer na Wall Streetu. Foto: Thinkstock Na azijskim se burzama jutros trguje oprezno, kao i jučer na Wall Streetu, jer nema vijesti koje bi mogle značajnije pokrenuti tržišta, dok se tečaj eura vratio iznad razine od 1,32 dolara. Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks u 7,30 sati bio u minusu 0,5 ... Opširnije »