Naslovna » Tag Arhive: europske

Tag Arhive: europske

Europske burze nadoknadile dio ovotjednih gubitaka

Na europskim su burzama u srijedu cijene dionica nadoknadile dio gubitaka od prethodna dva dana. Foto: Thinkstock Na europskim su burzama u srijedu cijene dionica nadoknadile dio gubitaka od prethodna dva dana, jer su ulagače ohrabrili bolji nego što se očekivalo poslovni rezultati europskih kompanija. FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica bio je u 12,30 sati u plusu 0,7 posto, ... Opširnije »

Europske burze i dalje pod pritiskom

Na europskim su burzama u utorak ujutro cijene dionica blago pale. Foto: Thinkstock Na europskim su burzama u utorak ujutro cijene dionica blago pale, drugi dan zaredom, jer ulagače zabrinjavaju anemični gospodarski podaci i slabiji nego što se očekivalo poslovni rezultati kompanija. FTSEurofirst indeksa 300 vodećih europskih dionica bio je u 9,30 sati u minusu 0,1 posto, na 1.340 bodova, ... Opširnije »

Europske burze snažno porasle nakon poticaja iz BoJ-a

Na europskim su burzama cijene dionica danas snažno porasle. Foto: Thinkstock Na europskim su burzama cijene dionica danas snažno porasle, nakon što je Bank of Japan (BoJ) iznenadila financijska tržišta daljnjim labavljenjem monetarne politike, što pokazuje da su monetarne vlasti spremne na sve kako bi suzbile deflacijske prijetnje. FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica bio je oko 13,30 sati u ... Opširnije »

Europske burze pale pod pritiskom bankarskog sektora

Nakon rasta na početku trgovanja, na europskim su burzama cijene dionica danas pale, jer su se ponovno pod pritiskom našle dionice banaka u Italiji, Grčkoj i Španjolskoj. Thinkstock Nakon rasta na početku trgovanja, na europskim su burzama cijene dionica danas pale, jer su se ponovno pod pritiskom našle dionice banaka u Italiji, Grčkoj i Španjolskoj. FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih ... Opširnije »

Europske ulagače ohrabrio skok cijena na Wall Streetu

Na europskim su burzama cijene dionica jutros porasle. Foto: Thinkstock Na europskim su burzama cijene dionica jutros porasle, drugi dan zaredom, zahvaljujući optimističnom raspoloženju na Wall Streetu nakon boljih nego što se očekivalo poslovnih rezultata niza američkih kompanija. FTSEurofirst indeksa 300 vodećih europskih dionica bio je u 9,30 sati u plusu 0,4 posto, na 1.321 bodu, nakon što je jučer ... Opširnije »

Europske burze porasle uoči Fedovih odluka o monetarnoj politici

Na europskim su burzama cijene dionica danas porasle. Foto: Thinkstock Na europskim su burzama cijene dionica danas porasle, zahvaljujući solidnim poslovnim rezultatima kompanija i uvjerenju ulagača da američki Fed neće žuriti s povećanjem kamata, premda će najvjerojatnije ukinuti programe otkupa obveznica. FTSEurofirst indeksa 300 vodećih europskih dionica bio je u 13,00 sati u plusu 0,3 posto, na 1.321 bodu, nakon ... Opširnije »

Burna radna nedjelja za europske središnje bankare

U nedjelju su europski središnji bankari imali pune ruke posla, jer su javnosti morali objasniti što kane poduzeti… Reuters U nedjelju su europski središnji bankari imali pune ruke posla, jer su javnosti morali objasniti što kane poduzeti, nakon što su rezultati 'stres testa' Europske središnje banke (ECB) pokazali da je na kraju prošle godine 25 od 130 najvećih banaka zabilježilo ... Opširnije »

Europske burze i dalje pod pritiskom

Europske ulagača nije ohrabrio ni jučerašnji rast cijena dionica na Wall Streetu. Foto: Thinkstock Na europskim su burzama cijene dionica i danas pale, drugi dan zaredom, jer je usporavanje rasta kineskog bruto domaćeg proizvoda obnovilo strahovanja ulagača od slabljenja svjetskog gospodarstva. FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica bio je oko 9,30 sati u minusu 0,2 posto, na 1.270 bodova, nakon ... Opširnije »

Europske burze i dalje pod pritiskom

Pariški CAC, londonski FTSE i frankfurtski DAX indeks bili su u 9,30 sati na gubitku između 0,4 i 0,7 posto. Foto: Thinkstock Na europskim su burzama cijene dionica i jutros pod pritiskom, drugi dan zaredom, jer su ulagači i dalje pod dojmom slabih makroekonomskih podataka iz Njemačke, koji bi mogli pritisnuti ionako krhko gospodarstvo eurozone. FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih ... Opširnije »

Europske dionice u plusu uoči izvješća o zaposlenosti u SAD-u

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica bio je oko 12,30 sati u plusu 0,5 posto, na 1.342 boda. Thinkstock Na europskim su burzama cijene dionica danas porasle, no to se uglavnom zahvaljuje tehničkoj korekciji nakon što su jučer zabilježile najveći dnevni pad u 15 mjeseci, jer se trguje oprezno uoči izvješća o zaposlenosti u SAD-u. FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih ... Opširnije »

Europske burze rastu drugi dan zaredom

Dobro raspoloženje ulagača zahvaljuje se skoku cijena dionica na Wall Streetu u petak za više od 1 posto. Foto: Thinkstock Na europskim su burzama cijene dionica jutros porasle drugi dan zaredom, zahvaljujući oporavku Wall Streeta u petak, nakon dobrih vijesti s američkog tržišta rada, ali i slabljenju eura, što pozitivno utječe na dionice europskih izvoznika. FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih ... Opširnije »

Europske burze porasle nakon jučerašnjeg oštrog pada

Jučerašnji oštar pad cijena dionica bio je posljedica razočaranja ulagača porukama Europske središnje banke (ECB). Foto: Thinkstock Na europskim su burzama cijene dionica jutros porasle, što se ponajviše zahvaljuje tehničkoj korekciji nakon što su jučer zabilježile najveći dnevni pad u 15 mjeseci, a trguje se oprezno jer će poslijepodne biti objavljeno izvješće o zaposlenosti u SAD-u. FTSEurofirst indeks 300 vodećih ... Opširnije »

Europske burze oslabile drugi dan zaredom

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica bio je u 9,30 sati u minusu 0,3 posto, na 1.364 boda, nakon što je jučer potonuo 0,9 posto. Foto: Thinkstock Na europskim su burzama cijene dionica jutros pale, drugi dan zaredom, jer je ulagače obeshrabrio jučerašnji oštar pad indeksa na Wall Streetu, a oprezni su i zbog sjednice čelnika Europske središnje banke. FTSEurofirst ... Opširnije »

Europske dionice na najnižim razinama u pet tjedana

Na europskim su burzama cijene dionica danas pale drugi dan zaredom, zaronivši na najniže razine u pet tjedana, jer su ulagači pod dojmom oštrog pada indeksa na Wall Streetu i anemičnih pokazatelja iz gospodarstva eurozone. Thinkstock Na europskim su burzama cijene dionica danas pale drugi dan zaredom, zaronivši na najniže razine u pet tjedana, jer su ulagači pod dojmom oštrog ... Opširnije »

Europske burze oslabile nakon jučerašnjeg rasta

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica bio je u 9,30 sati u minusu 0,2 posto, na 1.377 bodova, nakon što je jučer porastao 0,7 posto. Thinkstock Na većini europskih burzi cijene su dionica jutros pale, nakon jučerašnjeg rasta, jer je ulagače zabrinulo smanjenje procjena poslovanja nekoliko kompanija, što bi mogla biti loša najava za nadolazeću sezonu objave kvartalnih poslovnih rezultata. ... Opširnije »

Europske burze pod pritiskom anemičnih gospodarskih pokazatelja

Na većini europskih burzi cijene su dionica danas pale pod pritiskom anemičnih pokazatelja iz industrijskog sektora eurozone, ali i smanjenja procjena poslovnih rezultata kompanija. Thinkstock Na većini europskih burzi cijene su dionica danas pale pod pritiskom anemičnih pokazatelja iz industrijskog sektora eurozone, ali i smanjenja procjena poslovnih rezultata kompanija. FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica bio je oko 13,00 sati ... Opširnije »

Europske burze pod pritiskom pada Wall Streeta

Na europskim su burzama cijene dionica jutros pale na najniže razine u mjesec dana. Foto: Thinkstock Na europskim su burzama cijene dionica jutros pale na najniže razine u mjesec dana, jer je oštar pad burzovnih indeksa na Wall Streetu i u Aziji naveo ulagače na oprez. FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica bio je u 9,30 sati na gubitku 0,2 ... Opširnije »

ZSE: dobitnik Petrokemija gubitnik Adris

Ključni indeksi Zagrebačke burze danas su pali drugi dan uzastopno. Thinkstock Piše: hrportfolio.hr Ključni indeksi Zagrebačke burze danas su pali drugi dan uzastopno. CROBEX je pao za minimalnih 0,06 posto na 1.922,22 boda dok je CROBEX10 dan završio na 1.092,67 boda s dnevnim padom od 0,56 posto. Sektorski indeksi su ostvarili promjene u rasponu od +3,90 posto (CROBEXkonstrukt) do -1,01 posto ... Opširnije »

Europski ulagači oprezni unatoč skoku cijena na Wall Streetu

Na europskim su burzama cijene dionica jutros blago porasle. Foto: Thinkstock Na europskim su burzama cijene dionica jutros blago porasle, nastavivši uspon od jučer, što se ponajviše zahvaljuje skoku burzovnih indeksa na Wall Streetu, no trguje se oprezno nakon niza slabih gospodarskih pokazatelja iz eurozone. FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica bio je u 9,30 sati na dobitku 0,1 posto, ... Opširnije »

Burze nisu pregrijane a europske su dionice bolji izbor

Dividendni prinosi na europske indekse još su uvijek viši od obveznica. Mogućnost snažnijih korekcija nije isključena, upozoravaju analitičari/REUTERS Iako su najznačajniji svjetski burzovni indeksi vrlo blizu nedavno dotaknutih rekordnih razina, dioničko tržište, posebno ono europsko, još uvijek nije "pregrijano", smatra Veronika Lammer, voditeljica kvantnog istraživanja i tržišta u nastajanju u Raiffeisen istraživanjima. Prema njezinu mišljenju iz analize ove austrijske banke, ... Opširnije »