Naslovna » Tag Arhive: fabrike

Tag Arhive: fabrike

Četiri miliona za rad predstavništava RS-a u svijetu i tri miliona za “lobiranje”

Vlada RS / Arhiv Iz budžeta Republike Srpske (RS) u prošloj godini je utrošeno oko četiri miliona KM za rad predstavništava tog bh. entiteta u inostranstvu, a više od tri miliona za usluge savjetovanja, zastupanja te pružanje konsultantskih usluga za potrebe Vlade RS-a i to pod oznakom „tajno“ s tri firme iz inostranstva. Ove detalje naveli su revizori u izvještaju ... Opširnije »

Dodik: NATO da izgradi fabrike namjenske industrije

Milorad Dodik Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da se ne protivi ulasku Srpske u NATO, već da se samo zalaže da narod izađe na referendum, kao u drugim zemljama, i da se o tome izjasni. “NATO ima prilike da nas ubijedi da je to dobar savez za Srbe. Neka NATO otvori nekoliko fabrika namjenske industrije, zaposli Srbe, i ... Opširnije »

Završena izgradnja Henkelove fabrike u Bileći: Posao za 30 radnika

Henkel – ceresit u Bileći Izgradnja fabrike Henkel – ceresit u Bileći završena je prema predviđenom planu. Kako su nam kazali u ovoj kompaniji radovi su trajali nešto više od godinu dana i sve je teklo predviđenom dinamikom. – Radovi na izgradnji fabrike izvedeni su u skladu sa najvišim tehničkim, tehnološkim, ali i ekološkim standardima, kažu u Henkelu. Fabrika bi ... Opširnije »

Radnice Fabrike ‘Aida’ blokirale Tuzlu: Ostajemo ovdje i cijelu noć

Nekoliko desetaka radnika Fabrike obuće “Aida“ blokiralo je danas raskrsnicu kod ove fabrike nakon što su jutros oko deset sata bili pred zgradom Vlade Tuzlanskog kantona. Tvrde da, ukoliko se ne udovolji njihovim uslovima, na raskrsnici planiraju provesti i noć.  “Tražili smo premijera, on se nije odazvao, i onda smo blokirali saobraćajnicu kod fabrike. Sjedimo ovdje već tri sata, niko nam ... Opširnije »

Gubitak Fabrike duvana Banja Luka 3 5 miliona KM

Fabrika duvana Banja Luka Fabrika duvana Banja Luka je u prvom polugodištu negativno poslovala uz gubitak od oko 3,5 miliona KM. Gubici u 2014. veći su i od prošlogodišnjih za oko 2,3 miliona KM, a akumulirani minus ovog preduzeća veći je od kapitala i iznosi oko 26,4 miliona KM.  U polugodišnjem finansijskom izvještaju za 2014. godinu Fabrike duvana a.d. Banja ... Opširnije »

Gubitak Fabrike duvana Banja Luka 3 5 miliona KM

Gubici u 2014. veći su i od prošlogodišnjih za oko 2,3 miliona KM, a akumulirani minus ovog preduzeća veći je od kapitala i iznosi oko 26,4 miliona KM. U polugodišnjem finansijskom izvještaju za 2014. godinu Fabrike duvana a.d. Banja Luka, koji je objavljen na Banjalučkoj berzi, precizira se da su za šest mjeseci 2014. godine ostvareni ukupni prihodi od 1,5 ... Opširnije »

U “Boksitu” otvorene dvije nove fabrike

Foto: Srna Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik milićke Kompanije "Boksit" Rajko Dukić otvorili su danas u Milićima Fabriku kartonske ambalaže i liniju za proizvodnju namještaja, u koje je "Boksit" uložio više od 4,5 miliona KM, a koje će zapošljavati oko 140 radnika. Predsjednik Srpske Milorad Dodik rekao je da otvaranje novih proizvodnih kapaciteta u Kompaniji “Boksit” nije samo ... Opširnije »

Prevent kupio dvije fabrike KTK Visoko uz obavezu da preuzme 180 radnika

Prevent "U Visokom je danas potpisan ugovor o kupoprodaji dva proizvodna pogona KTK Visoko, kupac je kompanija Prevent, a ukupna cijena četiri miliona KM", izjavio je za Fenu direktor Agencije za privatizaciju FBiH Šuhret Fazlić. Riječ je o dvije tehničko-tehnološke cjeline i to Fabrici regenerata i fabrici galanterije u Topuzovom polju, te Fabrici obuće Goruša. “Ono što je najvažnije istaći ... Opširnije »