Naslovna » Tag Arhive: fokusu

Tag Arhive: fokusu

ZSE: Crobexi stagniraju u fokusu poslovni rezultati kompanija

U fokusu investitora na Zagrebačkoj burzi danas su poslovni rezultati kompanija, ponajviše HT-a i Ine, čiji pad prihoda nije iznenadio ulagače, ali ne djeluje niti poticajno, pa Crobexi bilježe tek blage oscilacije. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL U fokusu investitora na Zagrebačkoj burzi danas su poslovni rezultati kompanija, ponajviše HT-a i Ine, čiji pad prihoda nije iznenadio ulagače, ali ne djeluje niti ... Opširnije »

ZSE: Crobexi pali u fokusu dionica Adrisa

Na Zagrebačkoj su burzi oko podneva Crobex indeksi bili u minusu dok investitori s oprezom iščekuju objavu poslovnih rezultata domaćih kompanija za treće tromjesečje, a jedina s milijunskim prometom bila je dionica Adrisa. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL Na Zagrebačkoj su burzi oko podneva Crobex indeksi bili u minusu dok investitori s oprezom iščekuju objavu poslovnih rezultata domaćih kompanija za treće tromjesečje, ... Opširnije »

ZSE: U fokusu poslovni rezultati kompanija

Od sedam analitičara brokerskih tvrtki, koji su sudjelovali u Hininoj anketi, njih 6 danas očekuje stagnaciju, a 1 rast Crobexa. Thinkstock Na raspoloženje investitora na Zagrebačkoj burzi ovoga tjedna ponajviše će utjecati poslovni rezultati domaćih kompanija, čija će se objava tijekom tjedna intenzivirati, a u međuvremenu se očekuje oprezno trgovanje, vjerojatno uz stagnaciju Crobexa. Od sedam analitičara brokerskih tvrtki, koji ... Opširnije »

Oprez na Wall Streetu u fokusu poslovni rezultati

Premda su na Wall Streetu cijene dionica pale četiri tjedna zaredom, ulagači nisu sigurni da je tržište dotaknulo dno. Foto: Thinkstock Premda su na Wall Streetu cijene dionica pale četiri tjedna zaredom, ulagači nisu sigurni da je tržište dotaknulo dno, pa se i ovog tjedna očekuje nesigurno trgovanje, a u fokusu će biti poslovni rezultati kompanija. Dow Jones indeks prošloga ... Opširnije »

Europske burze porasle u fokusu Škotska

Rast cijena dionica zahvaljuje se novom rekordnom dosegu Dow Jones indeksa jučer na Wall Streetu. Foto: Thinkstock Na europskim su burzama cijene dionica danas porasle, zahvaljujući poruci Feda da će kamate u SAD-u još neko vrijeme ostati rekordno niske, a s nestrpljenjem se čeka ishod škotskog referenduma. FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica bio je oko 13,30 sati u plusu ... Opširnije »

Mobilni cloud u fokusu

Mobilna cloud rješenja, te njihova upotreba u poslovanju, u privatnom životu i obrazovanju, glavna su tema ovogodišnje, osme po redu, Mobility Day 2014 konferencije, koja će se održati 25. rujna u Hotelu Antunović u Zagrebu. Uz nezaobilazne teme oko sigurnosti i upravljanja mobilnim rješenjima, posebice vezano za korištenje osobnih uređaja u poslovnom okruženju (BYOD) biti će prikazani i novi trendovi, ... Opširnije »

Wall Street: U fokusu sjednica ECB-a i zaposlenost u SAD-u

Na Wall Streetu se ovoga tjedna očekuje oprezno trgovanje. Foto: Thinkstock  Nakon što su cijene dionica porasle četiri tjedna zaredom, a S&P 500 indeks prvi puta u povijesti probio psihološki važnu razinu od 2.000 bodova, na Wall Streetu se ovoga tjedna očekuje oprezno trgovanje, a u fokusu ulagača bit će izvješće o zaposlenosti u SAD-u i sjednica Europske središnje banke. ... Opširnije »

ZSE: Očekuje se stagnacija u fokusu podatak o BDP-u

Crobex indeks oslabio je jučer 0,34 posto, na 1.863 boda, a Crobex10 0,51 posto, na 1.052 boda. Foto: Tatjana Tadić / Pixsell Nakon prošlotjednog solidnog rasta, na Zagrebačkoj burzi ovoga tjedna trgovanje nema jasnoga smjera, pa je i danas izgledan nastavak stagnacije Crobexa, dok bi pažnju investitora mogla privući objava podataka o bruto domaćem proizvodu (BDP) za drugo tromjesečje. Svih ... Opširnije »

Oprezno na azijskim burzama u fokusu Ukrajina

Na azijskim burzama jutros se nervozno trguje jer napetosti u Ukrajini nagrizaju povjerenje investitora. Foto: Thinkstock Na azijskim burzama jutros se nervozno trguje jer napetosti u Ukrajini nagrizaju povjerenje investitora, a i na deviznim tržištima jača potražnja za sigurnim valutama. Tokijski Nikkei indeks jutros je, oko 7,30 sati, bio u blagom plusu, od 0,02 posto, na 15.318 bodova. Većina najvažnijih ... Opširnije »

U fokusu investitora na Zagrebačkoj burzi turističke dionice

Na Zagrebačkoj burzi danas se očekuje mirno trgovanje jer nema važnijih poslovnih objava Foto: Tatjana Tadić / Pixsell Na Zagrebačkoj burzi danas se očekuje mirno trgovanje jer nema važnijih poslovnih objava, pri čemu bi Crobexi mogli stagnirati, dok bi u fokusu investitora i dalje mogle biti turističke dionice. Od šest analitičara brokerskih tvrtki, koji su sudjelovali u Hininoj anketi, njih ... Opširnije »

Zagrebačka burza: U fokusu i dalje poslovna izvješća

Crobex indeks jučer se spustio 0,85 posto, na 1.806 bodova, a Crobex10 0,82 posto, na 1.026 bodova. Foto: Tatjana Tadić / Pixsell Nakon jučerašnjeg pada Crobexa za 0,8 posto pod utjecajem poslovnih rezultata domaćih blue-chip kompanija, danas se na Zagrebačkoj burzi očekuje smirivanje prodaja, dok će pozornost investitora i dalje biti usmjerena na objavu financijskih izvješća. Svih šest analitičara brokerskih ... Opširnije »

Zagrebačka burza: U fokusu poslovni rezultati blue-chip kompanija

Crobex indeks jučer se ojačao 0,16 posto, na 1.822 boda, a Crobex10 0,44 posto, na 1.035 bodova. Foto: Tatjana tadić / Pixsell Na Zagrebačkoj burzi pozornost investitora danas će biti usmjerena na poslovne rezultate domaćih blue-chip kompanija u prvom polugodištu, koji će odrediti smjer kretanja Crobex indeksa. Od šest analitičara brokerskih tvrtki, koji su sudjelovali u Hininoj anketi, njih 5 ... Opširnije »

Wall Street: U fokusu podaci o američkom BDP-u i sjednica Feda

Osim kvartalnih poslovnih izvješća, ovoga će tjedna u fokusu ulagača biti prva procjena američkog BDP-a u drugom tromjesečju. Foto: Thinkstock Osim kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, u fokusu ulagača na Wall Streetu ovoga će tjedna biti prva procjena američkog bruto domaćeg proizvoda (BDP) i sjednica čelnika Feda. Dow Jones prošloga je tjedna oslabio 0,8 posto, na 16.960 bodova, dok je S&P ... Opširnije »

Zagrebačka burza: U fokusu poslovni rezultati moguće volatilnije trgovanje

Na Zagrebačkoj burzi u fokusu investitora bit će objava poslovnih rezultata domaćih kompanija, ponajprije Podravke. Foto: Tatjana Tadić Na Zagrebačkoj burzi u fokusu investitora bit će objava poslovnih rezultata domaćih kompanija, ponajprije Podravke, a zbog reakcija investitora trgovanje bi moglo biti nešto volatilnije. Svih šest analitičara brokerskih tvrtki, koji su sudjelovali u Hininoj anketi, danas očekuje stagnaciju Crobexa. Crobex indeks ... Opširnije »

ZSE: Uz veći promet u fokusu dionice Vupika i Belja

Crobex indeks bio je oko podneva u minusu 0,26 posto, na 1.801 bodu, a Crobex10 za 0,07 posto, na 1.029 bodova. Thinkstock I dok indeksi Zagrebačke burze danas osciliraju između pozitivnog i negativnog područja uz veći promet nego proteklih dana, u fokusu investitora, uz uobičajeno najlikvidnija izdanja, dionice su i Vupika i Belja, koje bilježe znatne gubitke uslijed najavljenog smanjenja ... Opširnije »

ZSE: Crobexi stagniraju u fokusu Agrokorove kompanije

Crobex indeks bio je oko podneva u blagom minusu od 0,05 posto, na 1.781 bodu, dok je Crobex10 bio u plusu 0,1 posto, na 1.015 bodova. Thinkstock Na Zagrebačkoj se burzi danas trguje mirno, uz stagnaciju Crobex indeksa i skromnu likvidnost, a najveći je promet do podneva ostvaren dionicama kompanija iz sastava Agrokora. Crobex indeks bio je oko podneva u ... Opširnije »

ZSE: U mirnijem trgovanju u fokusu dionice Agrokorovih kompanija

Svih pet analitičara brokerskih tvrtki, koji su sudjelovali u Hininoj anketi, danas očekuju stagnaciju Crobexa. Thinkstock Nakon što je jučer vijest o Agrokorovom preuzimanju Mercatora potaknula rast prometa i Crobex indeksa, danas se na Zagrebačkoj burzi očekuje nešto mirnije trgovanje, a u fokusu ulagača i dalje će biti dionice kompanija iz sastava najvećeg domaćeg koncerna. Svih pet analitičara brokerskih tvrtki, ... Opširnije »

Crobexi blago pali u fokusu i dalje Agrokorove perjanice

Crobex indeks bio je oko podneva u minusu 0,2 posto, na 1.801 bodu, a za toliko je oslabio i Crobex10, skliznuvši na 1.022 boda. Thinkstock Na Zagrebačkoj su burzi Crobex indeksi danas blago pali, dok je promet nešto manji nego jučer, kada je ulagače razbudila vijest da su ispunjeni svi uvjeti za Agrokorovo preuzimanje slovenskog Mercatora. Crobex indeks bio je ... Opširnije »

Wall Street: U fokusu ulagača potrošnja u SAD-u

Dow Jones prošloga je tjedna ojačao 1 posto, na 16.947 bodova, dok je S&P 500 porastao 1,4 posto, na 1.962 boda, a Nasdaq indeks 1,3 posto, na 4.368 bodova. Thinkstock Na Wall Streetu se ovoga tjedna očekuje oprezno trgovanje jer se cijene dionica kreću na najvišim razinama u povijesti, a u fokusu ulagača bit će podaci o potrošnji u SAD-u, ... Opširnije »