Naslovna » Tag Arhive: interes

Tag Arhive: interes

Fico izrazio poseban interes za saradnju na planu energetike

Ivanić i Fico Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić sastao se s premijerom Slovačke Republike Robertom Ficom. Premijer Fico je pozdravio stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH. Posebno je istakao da je Slovačka prošla sve faze reformi tokom procesa pristupanja Evropskoj uniji te je izrazio spremnost da svoja iskustva ... Opširnije »

Shell potvrdio interes za istraživanje nafte i plina u Jadranu

"To je vrlo važna strateška odluka za Hrvatsku. Kao i uvijek, zainteresirani smo i pratit ćemo kako će se stvari razvijati", dodao je Benschop. Reuters Čelnik naftnog diva Royall Shell potvrdio je u četvrtak na europskom plinskom summitu u Londonu interes za istraživanje nafte i plina u Jadranu, projekt koji bi mogao značajno pridonijeti energetskoj neovisnosti Hrvatske i Europe u ... Opširnije »

Vupik: Postoji interes dioničara za dokapitalizaciju

Nadzorni odbor je odobrio Upravi pokretanje postupka povećanja temeljnog kapitala. Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL Nadzorni odbor (NO) Vupika, iz sastava koncerna Agrokor, danas je temeljem izvješća Uprave utvrdio da postoji interes postojećih dioničara za sudjelovanjem u postupku povećanja temeljnog kapitala u iznosu većem od 200 milijuna kuna, izvjestili su danas iz te vukovarske kompanije. Nadzorni odbor je stoga odobrio Upravi pokretanje ... Opširnije »

Budimir: Vlast nema interes da provede reviziju privatizacije jer ne želi djelovati protiv sebe

Ukoliko u oktobru bude izabran za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Živko Budimir, aktuelni predsjednik FBiH i prvi čovjek SPP, insistiraće na očuvanju države BiH i ustavnom uređenju po uzoru na normalne države, jer samo državne institucije mogu garantovati jednakost svih građana u BiH. “Normalno ustavno uređenje znači jedan predsjednik države, vlada BiH, vrhovni sud BiH, te formiranje resornih ministarstava neophodnih ... Opširnije »

Interes kupaca stanova u porastu

Interes kupaca, ali i cijene stanova na zagrebačkom su području tijekom kolovoza bili u porastu. Thinkstock Prosječne tražene cijene kuća, prema podacima portala Crozilla.com, tijekom kolovoza pale su za 3,9 posto, a cijene stanova za 2,3 posto, dok je građevinskim zemljištima prosječna tražena cijena porasla za 2,4 posto. Kolovoz je u gradu Zagrebu donio blage promjene na tržištu, naime prema ... Opširnije »

Vupik ispituje interes svojih dioničara za dokapitalizaciju

Vukovarski poljoprivredno-industrijski kombinat Vupik, koji posluje u sastavu koncerna Agrokor, objavio je danas poziv postojećim dioničarima za iskazivanje interesa u povećanju temeljnog kapitala tvrtke. Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL Vukovarski poljoprivredno-industrijski kombinat Vupik, koji posluje u sastavu koncerna Agrokor, objavio je danas poziv postojećim dioničarima za iskazivanje interesa u povećanju temeljnog kapitala tvrtke, koji se neće provesti ako ukupni interes bude manji ... Opširnije »

Dalekovod: Interes za upis dionica premašio očekivanja

"Izuzetno smo zadovoljni ovim rezultatima" – poručuju iz Dalekovoda. Foto: Anto Magzan Dokapitalizacija društva Dalekovod koja se obavljala u dva kruga uspješno je završena, stoji u priopćenju Dalokovoda d.d. U prvom krugu upisa koji je trajao 45 dana, od 26. svibnja 2014. do 9. srpnja 2014., upisano je i uplaćeno sveukupno 2.532.491 novih dionica. U drugom krugu koji je trajao ... Opširnije »

Sve veći interes mladih iz BiH za poslove na kruzerima

Mnogo mladih iz BiH zbog ekonomske krize i visoke stope nezaposlenosti sanja o zapošljavanju na brodovima za krstarenje, poznatim kao kruzeri u nadi da će za nekoliko godina osigurati svoju budućnost. Mnogi od njih ne znaju da je to težak i zahtjevan posao, a ne odlazak na ljetovanje, ali nemaju drugog načina, osim da pokušaju. Jedna agencija koja zapošljava mlade ... Opširnije »

Hypo: Ogroman interes za kupnju podružnica u regiji

Hypo Alpe Adria Bank Iz Hypo Alpe Adria Bank Internationala pohvalili su se velikim brojem ponuda zainteresiranih kupaca za njihove poslovnice u jugoistočnoj Europi, prenosi portal SeeNews. Podsjetimo, austrijska je bankarska grupacija do 7. prosinca primala pisma namjere za mrežu svojih poslovnica u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji i Sloveniji.  – Trenutno smo u pripremi druge faze u ... Opširnije »

Postoji interes za ulaganje u BiH

Eddie Bernice Johnson i Martin Raguž U sklopu posjeta SAD-u, predsjednik HDZ-a 1990 Martin Raguž sastao se s članicom američkog Kongresa Eddie Bernice Johnson iz savezne države Texas, koja je između ostalog i kopresjedavajuća Kluba prijatelja BiH u američkom Kongresu, priopćili su iz HDZ 1990. Raguž je Johnsonovu upoznao s trenutno teškim okolnostima u BiH, koje su usljedile nakon katastrofalnih ... Opširnije »

Hypo: Ogroman interes za kupnju podružnica u regiji

Hypo Alpe Adria Bank Iz Hypo Alpe Adria Bank Internationala pohvalili su se velikim brojem ponuda zainteresiranih kupaca za njihove poslovnice u jugoistočnoj Europi, prenosi portal SeeNews. Podsjetimo, austrijska je bankarska grupacija do 7. prosinca primala pisma namjere za mrežu svojih poslovnica u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji i Sloveniji.  – Trenutno smo u pripremi druge faze u ... Opširnije »