Naslovna » Tag Arhive: korištenje

Tag Arhive: korištenje

FIFA zabranila korištenje popularnih slušalica

Foto: AFP Mnogi su igrači ovih dana viđeni sa slušalicama marke Beats na ušima, među ostalima i Neymar, Wayne Rooney i Luis Suarez. No, svi oni prije ulaska na stadion na kojem igraju moraju skinuti velike i šarene slušalice jer je jedan od službenih sponzora SP-a japanski tehnološki div Sony. Kako ne bi radili reklamu drugim proizvođačima, FIFA je zabranila ... Opširnije »

Tesla – patenti na besplatno korištenje

Prije samo tjedan dana Elon Musk, izvršni direktor kompanije Tesla, najavio je da će povući neke drastične poteze kako bi popularizirao proizvodnju električnih automobila u svijetu. Rečeno – učinjeno. Svih 203 patenta ove kompanije otvoreni su za javnost, a Elon Musk je obećao da oni kao vlasnici tih patenata neće tužiti niti jednu kompaniju koja ih iskoristi u svojim proizvodima ... Opširnije »

Odobreno 200 hiljada KM za korištenje helikoptera

Osigrana i sredstva za pomoć evekuiranog stanovništva Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda uputio je zahvalnost susjedima na pruženoj pomoći narodu Bosne i Hercegovine u kojoj piše… – I pored izuzetno teške situacije i u vašim državama, pružili ste i pružate nesebičnu pomoć ugroženom stanovništvu u poplavljenim područjima. U borbi sa ovom ogromnom prirodnom katasrofom vaša potpora zaslužuje posebnu zahvalnost ... Opširnije »