Naslovna » Tag Arhive: mašine

Tag Arhive: mašine

Dolaze bolji dani za “Kosmos”

"Kosmos" Nova uprava banjalučkog preduzeća "Kosmos" preduzela je prve korake u cilju stabilizacije stanja u preduzeću i održavanju procesa proizvodnje, rekao je Srni vršilac dužnosti direktora ovog preduzeća Dušan Vještica. “Uprava preduzeća donijela je odluku da se svi raspoloživi ljudski resursi u skladu sa strukom stave na raspolaganje realizaciji tri aktuelna projekta u preduzeću – projekat izrade okvira za kalašnjikov, ... Opširnije »

“Unis” pali mašine do kraja mjeseca?

Foto: Ilustracija Uprava Fabrike cijevi "Unis" iz Dervente obećala je radnicima i predstavnicima Sindikata na zajedničkom sastanku da će proizvodnja u ovom preduzeću početi najkasnije za desetak dana. Najnovije obećanje Uprave radnici i sindikalci su prihvatili, uz upozorenje da će, ukoliko to ne bude ispunjeno, zadnjeg dana ovog mjeseca odlučiti o daljim koracima, koji ne isključuju štrajkove i ostale vidove ... Opširnije »

Odblokiran račun “Kosmos” pali mašine

"Kosmos" Poreska uprava RS privremeno je odblokirala račun banjalučkog preduzeća "Kosmos", u kojem su nakon višemjesečne agonije u toku aktivnosti nove uprave na stabilizaciji stanja u preduzeću i održavanju procesa proizvodnje, potvrđeno je "Nezavisnim". Naime, Vlada RS je na svojoj posljednjoj sjednici prihvatila zahtjev ovog preduzeća za privremenu odgodu poreskih obaveza, kako bi ovaj posrnuli gigant namjenske industrije mogao normalno ... Opširnije »