Naslovna » Tag Arhive: mjeseca?

Tag Arhive: mjeseca?

Dolaze bolji dani za “Kosmos”

"Kosmos" Nova uprava banjalučkog preduzeća "Kosmos" preduzela je prve korake u cilju stabilizacije stanja u preduzeću i održavanju procesa proizvodnje, rekao je Srni vršilac dužnosti direktora ovog preduzeća Dušan Vještica. “Uprava preduzeća donijela je odluku da se svi raspoloživi ljudski resursi u skladu sa strukom stave na raspolaganje realizaciji tri aktuelna projekta u preduzeću – projekat izrade okvira za kalašnjikov, ... Opširnije »

ASA osiguranje potpisnik Sporazuma o uslužnom rješavanju šteta

Za klijente ASA osiguranja ovaj Sporazum znači još brže rješavanje odštetnih zahtjeva iz osnova obaveznog osiguranja od automobilske odgovornosti. Naime, ukoliko je klijent ASA osiguranja oštećen i ima potraživanja za materijalnu štetu od drugog društva za osiguranje koje je potpisnik Sporazuma, štetu će prijaviti i svoja potraživanja naplatiti direktno od ASA osiguranja. Na ovaj način, osim brže i efikasnije isplate ... Opširnije »

“Unis” pali mašine do kraja mjeseca?

Foto: Ilustracija Uprava Fabrike cijevi "Unis" iz Dervente obećala je radnicima i predstavnicima Sindikata na zajedničkom sastanku da će proizvodnja u ovom preduzeću početi najkasnije za desetak dana. Najnovije obećanje Uprave radnici i sindikalci su prihvatili, uz upozorenje da će, ukoliko to ne bude ispunjeno, zadnjeg dana ovog mjeseca odlučiti o daljim koracima, koji ne isključuju štrajkove i ostale vidove ... Opširnije »

Gubitak RiTE Ugljevik za tri mjeseca veći od sedam miliona KM

Time je spirala negativnog poslovanja nastavljena, budući da je RiTE Ugljevik i prošlu godinu završio s neto gubitkom od 11.015.543 KM. Ovo preduzeće iz sastava “Elektroprivrede RS-a” je za period januar – mart ove godine godine imalo ukupne prihode od 31.038.205 KM, a rashode u iznosu od 38.135.972 KM, navodi se u finansijskom izvještaju objavljenom na Banjalučkoj berzi. Rukovodstvo RiTE ... Opširnije »

Distributivni gubici na historijskom minimumu

Banjalučka "Elektrokrajina" je u prvih devet mjeseci 2014. godine smanjila distributivne gubitke na 14,4 odsto, što je najniži nivo u poslijeratnoj istoriji preduzeća, pokazuju zvanični poslovni rezultati. Distributivni gubici “Elektrokrajine” u periodu januar – septembar 2014. manji su za 1,5 odsto nego u istom periodu prošle godine (15,9 odsto), a čak za 4,5 odsto u odnosu na devetomjesečni obračun 2012. ... Opširnije »

Zidane tri mjeseca van terena zbog neposjedovanja trenerske licence

Nakon što je direktor Nacionalnog centra za trenere (CENAFE) Miguel Galan pokrenuo tužbu protiv Zidanea i Sancheza, komitet za zvanične fudbalske lige pri Fudbalskoj federaciji Španije (RFEF) donio je odluku prema kojoj su Zinedine Zidane i Santiago Sanchez kažnjeni sa po tri mjeseca zabrane obavljanja trenerskog posla zbog toga što nisu posjedovali adekvatnu trenersku licencu.  Zidane je posjedovao licencu UEFA-e A ... Opširnije »

Cijena nafte u tri mjeseca pala 20%

Na vrijednost je ponešto utjecala i potražnja koja je, primjerice, u Kini pala zbog nižeg gospodarskog rasta od očekivanog. Na vrijednost je ponešto utjecala i potražnja/Thinkstock Premda je u prethodnom desetljeću bila na povijesno najvišim razinama, cijena nafte u posljednja se tri mjeseca sunovratila čak 20 posto. Prema posljednjim podacima s Bloomberga, trenutačno iznosi 85,82 dolara po barelu. U lipnju ... Opširnije »

Radovi na Bilinom Polju bit će završeni do kraja mjeseca

U sklopu rekonstrukcije Bilinog Polja, gdje će reprezentacija Bosne i Hercegovine igrati svoje kvalifikacijske utakmice za Evropsko prvenstvo 2016. godine, UEFA je izdvojila 1.041.000 KM od čega je 666.000 namijenjeno za rekonstrukciju rasvjete koja će biti na nivou svjetskih stadiona, a 375.000 KM je izdvojeno za građevinske radove koji podrazumijevanju izgradnju novinarske prostorije, rekonstrukciju svlačionica i sanaciju krova na istočnoj ... Opširnije »

Pitanje dana mjeseca godine decenije: Kako rezervirati najbolje mjesto za gledanje koride

div class=”news_body_right”> Čevljanska korida održat će se danas. Desetine hiljada znatiželjnika već su zauzeli svoja mjesta, a oni koji nisu, ranije su osigurali top lokacije za gledanje ovog ”borilačkog spektakla”. Kako rezervirati mjesto u Čevljanovićima? Kako? Na fotografiji koju je načinio fotoreporter portala Radiosarajevo.ba vidjet ćete da rješenje ipak postoji… FOTO: Radiosarajevo.ba   Izvor: Pitanje dana mjeseca godine decenije: Kako ... Opširnije »

Hrvati u prva tri mjeseca ‘ispeglali’ 28 milijardi kuna

VISA i MasterCard drže lavovski dio hrvatskog tržišta od gotovo 88 posto. Koristi se 1,8 milijuna kreditnih kartica/Dalibor Urukalović/PIXSELL Kartične kuće u Hrvatskoj imaju razloga za zadovoljstvo, barem ako je suditi po početku godine. Prema posljednjem istraživanju Sektora za bankarstvo i druge financijske institucije Hrvatske gospodarske komore (HGK) o kartičnom poslovanju, u prva tri mjeseca vlasnici kartica hrvatskih banaka i ... Opširnije »

Do kraja mjeseca operativno 57 4 miliona eura za saniranje šteta od poplava u BiH

Halid Genjac U narednih desetak dana bit će potpisane izmjene finansijskih sporazuma između Bosne i Hercegovine i Evropske komisije o preusmjeravanju neutrošenih sredstava iz projekata Instrumenata pretpristupne pomoći (IPA) za 2011, 2012. i 2013 godinu u iznosu od 42,4 miliona eura kao pomoć za saniranje posljedica majskih poplava u BiH, potvrdio je za Anadlou Agency (AA), Halid Genjac, predsjedavajući Zajedničke ... Opširnije »

Do kraja mjeseca operativno 57 4 miliona eura za saniranje šteta od poplava u BiH

Halid Genjac U narednih desetak dana bit će potpisane izmjene finansijskih sporazuma između Bosne i Hercegovine i Evropske komisije o preusmjeravanju neutrošenih sredstava iz projekata Instrumenata pretpristupne pomoći (IPA) za 2011, 2012. i 2013 godinu u iznosu od 42,4 miliona eura kao pomoć za saniranje posljedica majskih poplava u BiH, potvrdio je za Anadlou Agency (AA), Halid Genjac, predsjedavajući Zajedničke ... Opširnije »

Cijena nafte ponovo u porastu

Cijena sirove nafte “brent” veća je za 10 centi i sada je 114,91 dolara po barelu. U New Yorku je cijena sirove svijetle nafte veća za 22 centa i sada iznosi 107,05 dolara po barelu. Nasilje u Iraku ima direktan uticaj na cijene sirove nafte, jer je ta zemlja drugi po veličini izvoznik nafte u Organizaciji zemalja proizvođača nafte, odmah ... Opširnije »

Spasonosni rojevi letećih robota

U slučaju katastrofa, traganju za nestalima i njihovu spašavanju ključnu bi ulogu mogli imati leteći roboti. Upravo takve leteće robote projektira aerorobotičar dr. sc. Mirko Kovač, direktor i osnivač Aerial Robotics Lab Department of Aeronauticsa na Imperial Collegeu London. U razgovoru za novi broj Tehnopolisa, Liderova izdanja o inovacijama, tehnologiji i znanosti, dr. sc. Mirko Kovač među ostalim je objasnio ... Opširnije »

Što je sve Microsoftov novi CEO napravio u prva tri mjeseca?

Microsoft je prije tri mjeseca imenovao Satyu Nadellu za novog CEO-a, što se pokazalo dobrom odlukom. Izbacio je Office za iPad prije nego je izašla touch verzija za Windows 8. Ideja je zapravo krenula od njegovog prethodnika Ballmera, ali ju je Nadella iskoristio za svoj prvi javni istup.To je, uz činjenicu da Microsoft već neko vrijeme koristi Appleove proizvode poput ... Opširnije »