Naslovna » Tag Arhive: namjenske

Tag Arhive: namjenske

Četiri miliona za rad predstavništava RS-a u svijetu i tri miliona za “lobiranje”

Vlada RS / Arhiv Iz budžeta Republike Srpske (RS) u prošloj godini je utrošeno oko četiri miliona KM za rad predstavništava tog bh. entiteta u inostranstvu, a više od tri miliona za usluge savjetovanja, zastupanja te pružanje konsultantskih usluga za potrebe Vlade RS-a i to pod oznakom „tajno“ s tri firme iz inostranstva. Ove detalje naveli su revizori u izvještaju ... Opširnije »

Dodik: NATO da izgradi fabrike namjenske industrije

Milorad Dodik Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da se ne protivi ulasku Srpske u NATO, već da se samo zalaže da narod izađe na referendum, kao u drugim zemljama, i da se o tome izjasni. “NATO ima prilike da nas ubijedi da je to dobar savez za Srbe. Neka NATO otvori nekoliko fabrika namjenske industrije, zaposli Srbe, i ... Opširnije »

Manji prihodi i izvoz namjenske industrije FBiH u 2013. godini

Federalna vlada usvojila je Izvještaj o poslovanju privrednih društava namjenske industrije u Federaciji Bosne i Hercegovine za poslovnu 2013. godinu. S tim u vezi, Vlada je zadužila Nadzorni odbor i uprave privrednih društava BNT-TMiH d.d. Novi Travnik i PS „Vitezit” d.o.o. Vitez da, u što kraćem roku, organiziraju održavanje skupština svojih društava u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, na ... Opširnije »