Naslovna » Tag Arhive: nekretnina

Tag Arhive: nekretnina

Upis nekretnina “Vranice”

Vlada FBiH Vlada Federacije BiH usvojila je Informaciju Agencije za privatizaciju u Federaciji BiH (APF) o upisu nekretnina od privrednog društva “Vranica” d.d. Sarajevo. S tim u vezi, zadužila je APF da Federalnom pravobranilaštvu dostavi svu raspoloživu dokumentaciju o privatizaciji “Vranice” d.d. Sarajevo, a Federalno pravobranilaštvo da, na osnovu te dokumentacije, pred nadležnim sudom pokrene postupak poništenja nezakonitog upisa nekretnina ... Opširnije »

Draghi preplašio ulagače na burzama

Negativni sentiment posebno se osjetio na obvezničkom tržištu. Šef ECB-a Mario Draghi/REUTERS Naviknite se na volatilnost – poručio  je u srijedu investitorima predsjednik Europske središnje banke Mario Draghi, a oni ga već dan kasnije očito poslušali. Svi najvažniji europski burzovni indeksi – DAX, FTSE i CAC – u četvrtak su oko 15 sati bili u minusu oko jedan posto. Negativni ... Opširnije »

Cijene nekretnina u Hrvatskoj

Cijene nekretnina u Hrvatskoj nastavljaju padati te su u svibnju pale za 3 posto u odnosu na prethodnu godinu, pokazuje najnovije Njuškalovo istraživanje na najvećem uzorku nekretnina. Samo u svibnju na Njuškalu je oglašeno čak 155 000 nekretnina. Foto: Grgo Jelavić / Pixsell Prema novom istraživanju Njuškala, provedenom na uzorku od čak 155 000 nekretnina oglašenih u svibnju 2015. godine, ... Opširnije »

Od izdavača Poleta do gospodara nekretnina

Šef DUUDI-ja u svojoj karijeri prošao put od predsjednika SSOH koja je izdavala Polet, do moskovskog predstavnika Astre i dviju američkih telekom kompanija. Mladen Pejnović, predstojnik DUUDI-ja/ Boris Šćitar/VL/PIXSELL Bio je predsjednik Saveza socijalističke omladine Hrvatske (SSOH), već kao mladac postao je pomoćnik direktora Zagrebačkog velesajma, početkom 90- tih otišao je u moskovsko predstavništvo vanjskotrgovinske tvrtke Astre international, da bi ... Opširnije »

Pejnović: Za 100 državnih nekretnina 700 ideja

Dosta zanimanja bilo je i za najam 20 državnih stanova u Zagrebu. Foto: Patrik Macek / Pixsell Za stavljanje u funkciju 100 državnih nekretnina u završenom savjetodavnom procesu Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) stiglo je 700 prijedloga, dosta zanimanja bilo je i za najam 20 državnih stanova u Zagrebu, a uskoro će se za najam ponuditi i dosta ... Opširnije »

Cijene nekretnina u Beogradu i dalje u slobodnom padu

Problem je što i dobar dio nekretnina na tržištu nema uredne dokumente, a u Srbiji je oko 1,3 milijuna nelegalnih objekata. Pad cijena ponovno je potaknuo potražnju/FOTOLIA Cijene nekretnina u Beogradu ove godine su u slobodnom padu. Tako Novosti pišu da su cijene stanova u godinu dana pale između sedam i osam posto. To bi, naime, trebala pokazati analiza, koju ... Opširnije »

Cijene nekretnina pale 30 posto i došle na razinu iz 2004. godine

Oporavak tržišta nekretnina ne možemo očekivati bez ukupnog gospodarskog oporavka, kažu analitičari. Marijan Šušenj/PIXSELL Cijene stambenih nekretnina pale su za približno 30 posto u odnosu na pretkriznu 2008. godinu i vratile su se na razine s kraja 2004 godine, navodi Hrvatska narodna banka u najnovijoj studiji Financijske stabilnosti. Prema hedonističkom indeksu cijena nekretnina, koji HNB računa na osnovu realiziranih transakcija ... Opširnije »

Blagi rast europskih burzi na početku tjedna u fokusu Ryanair

Na europskim burzama jutros su cijene većine dionica ojačale. Foto: Goran Kovačić / Pixsell Na europskim burzama jutros su cijene većine dionica ojačale, a po dobitku od 5 posto predvodi dionica Ryanaira, nakon što je ta zrakoplovna kompanija podigla procjene svoje ovogodišnje zarade. FTSEurofirst 300 indeks oko 9,30 bio je u plusu 0,2 posto, na 1.375 bodova, nakon što je ... Opširnije »

Živnulo tržište nekretnina agencije ciljaju podstanare

Cijene nekretnina dolaze na realne vrijednosti, stanovi se više ne kupuju kao ulaganje, nego za stanovanje. Prvi kvartal ove godine donio je pad cijena od 9,7 posto/Vjeran Ž. Rogulja/PIXSELL Stambene nekretnine dotiču cjenovno dno, a kupci i prodavatelji već postižu realne cijene. U ispuhivanju cijena s početkom 2008. ostaju još balončići, a dokaz su sve niže stope po kojima padaju. ... Opširnije »