Naslovna » Tag Arhive: nesreće

Tag Arhive: nesreće

Oruč: Cilj Sindikata nakon nesreće je pomoći porodicama nastradalih

Predsjednik Sindikata Rudnika mrkog uglja (RMU) Zenica Mehmed Oruč, izjavio je za medije kako je sve aktivnosti oko izvlačenja tijela poginulih rudara kao i informacije preuzeo federalni rudarski inspektor, javio je dopisnik Anadolu Agency (AA).  “Sindikat se trenutno bavi drugim aktivnostima: cilj nam je pomaganje povrijeđenim rudarima i porodicama. Znamo gdje su tijela prema riječima radnika koji rade na osiguravanju ... Opširnije »

Kimi Raikkonen odmah nakon nesreće: Je li Massa dobro?

On je izgubio kontrolu nad bolidom te udario u ogradu od koje se odbio nazad na stazu, a onda je na njega naletio i Felipe Massa (Williams) koji ga nije uspio zaobići. Na kraju je završio u drugoj ogradi s potpuno razbijenim bolidom. Iako je Raikkonen bio u puno opasnijoj situaciji, prije izlaska iz uništenog bolida, putem radio veze je ... Opširnije »

Proglasiti stanje prirodne nesreće za cijelu BiH

Zahtjev za vanredno stanje u cijeloj BiH Vlada Federacije BiH, koja je u stalnom zasjedanju, razmatrala je stanje u FBiH izazvano velikim poplavama…. Polazeći od ozbiljnosti situacije, Vlada je zadužila Federalni štab i Federalnu upravu civilne zaštite da Vijeću ministara BiH upute zahtjev za proglašenje stanja prirodne nesreće za teritorij Bosne i Hercegovine. Istaknuto je da između Vlade Federacije BiH ... Opširnije »