Naslovna » Tag Arhive: pada

Tag Arhive: pada

Nakon pada prihoda i dobiti vrijednost IBM-a manja za 13 mlrd usd

U velikom restrukturiranju IBM se nastoji riješiti dijelova koji donose manju zaradu ili čak gubitke. Foto: Reuters International Business Machines (IBM) ostvario je u trećem tromjesečju manje prihode i dobit nego što su analitičari očekivali, pa je cijena dionice u ponedjeljak oštro pala, čime je izbrisano 13 milijardi dolara vrijednosti tog tehnološkog diva. Prihodi kompanije iznosili su u proteklom kvartalu ... Opširnije »

Obimna rekonstrukcija: Malaysia Airlines u potpunom vlasništvu države

Khazanah Nasional, firma koja posjeduje 69 posto Malaysia Airlinesa, saopštila je da je predložila odboru direktora tog avioprevoznika da otkupi udio od manjinskih akcionara. Ovo preuzimanje koštalo bi 429 miliona dolara. Khazanah je saopštio da bi stavljanje kompanije pod državno vlasništvo bila prva faza “kompletnog restrukturisanja” firme koja posluje sa gubicima. Detaljan plan bit će objavljen do kraja mjeseca, prenio ... Opširnije »

Zbog pada Miga ministar obrane voljan ponovno promijeniti posao

Nekadašnji zapovjednik četvrte gardijske brigade preuzeo je odgovornost za pad vojnog zrakoplova Mig 21 i time si možda otvorio izlazna vrata iz Vlade. Foto: Dino Statin/PIXSELL Najveća odgovornost je na meni i mojim prethodnicima i spreman sam dati ostavku, rekao je ministar obrane Ante Kotromanović nakon što se pokraj zagrebačkog aerodroma Pleso srušio Mig 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Gesta normalna ... Opširnije »

ZSE: Nastavak pada indeksa i prometa

Na Zagrebačkoj burzi nastavio se pad vrijednosti glavnih dioničkih indeksa četvrti trgovinski dan zaredom, uz vrlo skroman redovni promet od tek 5,4 milijuna kuna. Thinkstock Na Zagrebačkoj burzi nastavio se pad vrijednosti glavnih dioničkih indeksa četvrti trgovinski dan zaredom, uz vrlo skroman redovni promet od tek 5,4 milijuna kuna. Indeks Crobex danas je smanjen za 0,44 posto, na 1.774,07 bodova, ... Opširnije »