Naslovna » Tag Arhive: poreza

Tag Arhive: poreza

Manja naplata poreza u RS

U proteklih deset mjeseci na račun javnih prihoda Republike Srpske je uplaćena milijarda i 749,9 miliona KM, odnosno 64 miliona KM ili četiri posto više nego za isti period 2013., podaci su Poreske uprave RS. Naplaćeni iznos po osnovu direktnih poreza za deset mjeseci 2014. je 328,2 miliona KM, što je manje za sedam posto ili 25,6 miliona KM nego ... Opširnije »

Kiša i rast poreza srezali prihode turističkim tvrtkama

Maistra, Liburnia Riviera Hoteli i zadarski Turisthotel uspjeli ostvariti porast prihoda i dobiti, najveći poput Plave Lagune i Valamara bilježe manje prihode. U Valamaru za sporiji rast prihoda krive viši PDV, što im je izbilo oko 30 mil. kn/G. Jelavić/PIXSELL Iako je nekoliko vodećih turističkih kompanija poput Maistre, Liburnia Riviera Hotela ili zadarskog Turisthotela u ovoj godini uspjelo ostvarilo porast ... Opširnije »

U RS-u naplata poreza u padu povećana uplata doprinosa

Poreska uprava RS Tokom devet mjeseci 2014. godine na račun javnih prihoda Republike Srpske (RS) ukupno je uplaćena milijarda i 574,6 miliona KM, odnosno 68,6 miliona KM ili pet posto više nego u istom periodu 2013., saopćeno je danas iz entitetske Poreske uprave. Naplaćeni iznos po osnovu direktnih poreza za devet mjeseci 2014. manji je za sedam posto nego za ... Opširnije »

U RS-u pad direktnih poreza

Foto: Ilustracija U prvoj polovini 2014. godine na račun javnih prihoda Republike Srpske je uplaćeno milijardu i 40 miliona KM, odnosno 52,6 miliona KM ili pet posto više nego za isti period 2013. Iz Poreske uprave RS-a je saopćeno da je naplaćeni iznos po osnovu direktnih poreza za prvih šest mjeseci 2014. manji  za četiri posto nego u istom periodu ... Opširnije »

Naplata poreza povećana za pet odsto

Foto: Ilustracija Na račun javnih prihoda Republike Srpske u prvoj polovini ove godine ukupno je uplaćeno 1.040.000.000 KM, odnosno 52,6 miliona KM ili pet odsto više nego za isti period 2013. godine, saopšteno je iz Poreske uprave Republike Srpske. Naplaćeni iznos po osnovu direktnih poreza za šest mjeseci ove godine manji je za četiri odsto nego za isti period prošle ... Opširnije »

Oslobođeni od carine i poreza sva humanitarna pomoć za poplavljena područja

Vanredna sjednica Vijeća ministara BiH Vijeće ministara BiH na vanrednoj sjednici u Sarajevu oslobodilo je plaćanja uvoznih dažbina i drugih neizravnih poreza za pošiljke međunarodne pomoći zbog poplava koje su zadesile BiH… Zadužena su inspekcijska tijela da ubrzaju procedure i u prioritetu rješavaju inspekcijsku kontrolu ove robe. Uprava za indirektno oporezivanje BiH i mjerodavna inspekcijska tijela će Vijeću ministara dostaviti ... Opširnije »