Naslovna » Tag Arhive: poseban

Tag Arhive: poseban

Fico izrazio poseban interes za saradnju na planu energetike

Ivanić i Fico Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić sastao se s premijerom Slovačke Republike Robertom Ficom. Premijer Fico je pozdravio stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH. Posebno je istakao da je Slovačka prošla sve faze reformi tokom procesa pristupanja Evropskoj uniji te je izrazio spremnost da svoja iskustva ... Opširnije »

HT i dalje ima najviše korisnika ali se povećava broj korisnika novih operatora

Kretanja na tržištu elektroničkih komunikacija u drugom tromjesečju povezana su sa širenjem novih tehnologija, u što se ubrajaju trendovi u korištenju usluge prijenosa TV programa uz plaćanje naknade, kao i rast broja priključaka širokopojasnog pristupa internetu, priopćili su danas iz HAKOM-a. Drugo tromjesečje 2014. obilježio je nastavak trendova iz proteklog razdoblja. Najveći udjel u broju korisnika u mrežama pokretnih i ... Opširnije »

Po čemu je poseban Samsungov novi smartphone?

Samsungov novi uređaj – Galaxy Note Edge – po mnogočemu je zanimljiv. Novi Samsungov proizvod na prvi pogled izgleda kao klasičan smartphone, ali ubrzo ćete uočiti drugi, zakrivljeni, ekran zbog kojeg je uređaj dobio ime. Zakrivljeni ekran funkcionira neovisno o ‘glavnom’ ekranu. Osim tog dijela, uređaj je hardverski gotovo identičan liniji Galaxy Note 4. To znači da ima istu 2560 ... Opširnije »

Poseban ulaz na stadion za roditelje s djecom za utakmicu Željezničar – Zrinjski

Roditelj sa jednom kupljenom godišnjom ili individualnom kartom za sjevernu tribinu može uvesti dijete u pratnji, a sve u cilju stvaranja porodičnog ugođaja na Stadionu Grbavica i sigurnijem boravku djece. Poseban ulaz se nalazi pored Fan shopa FK Željezničar i označen je slovima A-B Izvor: Poseban ulaz na stadion za roditelje s djecom za utakmicu Željezničar – Zrinjski Opširnije »

Poseban račun za jedan fening po litru goriva za naftne rezerve

Foto: Ilustracija Vlada FBiH je juče donijela Odluku o davanju saglasnosti Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije za otvaranje posebnog namjenskog transakcijskog računa kao podračuna u okviru Jedinstvenog računa Trezora. Na ovaj transakcijski račun bit će prikupljana sredstva po osnovu takse za uspostavu rezervi naftnih derivata koja je utvrđena Zakonom o naftnim derivatima u Federaciji BiH. Radi se o izdvajanju ... Opširnije »