Naslovna » Tag Arhive: prihoda

Tag Arhive: prihoda

Rast prihoda LinkedIna zbog jačanja potražnje za uslugom zapošljavanja

Društvena mreža za poslovne ljude LinkedIn izvijestila je u petak o snažnom rastu prihoda u trećem tromjesečju. Foto: Reuters Društvena mreža za poslovne ljude LinkedIn izvijestila je u petak o snažnom rastu prihoda u trećem tromjesečju, zahvaljujući porastu potražnje za njezinim uslugama zapošljavanja. Poslovanje te internetske kompanije vezano za zapošljavanje bilo je uspješno jer su poslodavci ocijenili korisnima njezine usluge ... Opširnije »

Rast dobiti i prihoda

Prihodi od prodaje dosegnuli su 3,8 milijardi kuna i viši su 2,78 posto. Emil Tedeschi/Žarko Bašić/PIXSELL Atlantic grupa je u prvih devet mjeseci ove godine zabilježila veće prihode i dobit nego u istom razdoblju prošle godine, pokazuje financijsko izvješće. Prihodi od prodaje dosegnuli su 3,8 milijardi kuna i viši su 2,78 posto, dok je neto dobit porasla 8,2 posto te ... Opširnije »

Unatoč snažnom rastu prihoda gubitak Twittera povećan

Twitter je u ponedjeljak izvijestio o snažnom rastu prihoda i broja korisnika u proteklom tromjesečju. Foto: Reuters Twitter je u ponedjeljak izvijestio o snažnom rastu prihoda i broja korisnika u proteklom tromjesečju, no pritom je angažman korisnika smanjen, dok je gubitak povećan, pa je cijena dionice te društvene mreže oštro pala. U trećem je kvartalu broj aktivnih korisnika Twittera porastao ... Opširnije »

Tele2 Hrvatska s porastom prihoda pomogla prodaja turističkih paketa

Telekom tvrtka Tele2 Hrvatska u trećem je ovogodišnjem tromjesečju ostvarila porast prihoda od 5,3 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, na 182 milijuna kuna, izvijestili su danas iz te tvrtke. Predsjednica uprave Tele2 Hrvatska, Malin Holmberg. Photo: Petar Glebov/PIXSELL Telekom tvrtka Tele2 Hrvatska u trećem je ovogodišnjem tromjesečju ostvarila porast prihoda od 5,3 posto u odnosu na isto ... Opširnije »

Nakon pada prihoda i dobiti vrijednost IBM-a manja za 13 mlrd usd

U velikom restrukturiranju IBM se nastoji riješiti dijelova koji donose manju zaradu ili čak gubitke. Foto: Reuters International Business Machines (IBM) ostvario je u trećem tromjesečju manje prihode i dobit nego što su analitičari očekivali, pa je cijena dionice u ponedjeljak oštro pala, čime je izbrisano 13 milijardi dolara vrijednosti tog tehnološkog diva. Prihodi kompanije iznosili su u proteklom kvartalu ... Opširnije »

Ford očekuje pad prihoda a Toyota opet povlači vozila

Loš tjedan za japansku i američku tvrtku. Loš tjedan za američku tvrtku/Reuters Problematičan početak tjedna za auto-industriju. Američki Ford u ponedjeljak je izvijestio da očekuje milijardu dolara manju dobit ove godine. Problemi su zatekli i japansku Toyotu. Taj je proizvođač pozvao u servise američke vlasnike 690.000 modela Tacoma zbog potencijalnih grešaka na ovjesu automobila. Lomovi na ovjesu mogu oštetiti spremnik ... Opširnije »

FOTO: U konjičkom Igmanu do kraja naredne godine još stotinu radnika

Foto: Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić posjetio je danas Privredno društvo "Igman" d.d. Konjic gdje se sastao s upravom i obišao proizvodne pogone te kompanije. Nikšić je izjavio da je ushićen kada vidi ovu fabriku danas jer se sjeća stanja prije tri do četiri godine kada su hale bilo gotovo prazne, a radnika je bilo nekoliko puta manje. ... Opširnije »

Bajramović: Poništiti nezakonite otkaze za 29 radnika u BIRA-i

Foto: Arhiv Predsjednik Saveza samostalnih sindikata (SSS) BiH, Ismet Bajramović boravi u radnoj posjeti Unsko-sanskom kantonu (USK). On se u Bihaću sastao sa predstavnicima Sindikata USK-a i Bihaćke industrije rashladnih aparata (BIRA), te sa menadžmentom te tvornice. Sastanak je bio zatvoren za javnost, a Bajramović se potom sastao i sa premijerom USK-a, Hamdijom Lipovačom. Razlog njegovog dolaska, kako je kazao ... Opširnije »

U Vipnetu pad prihoda za 7 6 posto

Što zbog manjeg prihoda od roaminga (EU regulativa), što zbog pada prihoda od interkonekcije, a što zbog općenitog pada vrijednosti mobilnog tržišta, Vipnet je u prvih šest mjeseci ostvario 175,8 milijuna eura ukupnih prihoda. To je 7,6 posto manje u odnosu na isto razdoblje lani, ali je trend smanjenja prihoda smanjen u odnosu na prvi kvartal. Kao rezultat manjih prihoda, ... Opširnije »

U RS-u manje prihoda od direktnih poreza

Foto: Ilustracija Na račun javnih prihoda Republike Srpske (RS), u proteklih sedam mjeseci ove godine, uplaćena je milijarda i 234,6 miliona KM, odnosno 55,4 miliona KM ili pet posto više nego za isti period 2013. – podaci su entitetske Poreske uprave. Naplaćeni iznos po osnovu direktnih poreza za sedam mjeseci 2014. manji je za šest posto u odnosu na isti ... Opširnije »

Huawei – rast prihoda i dobiti

Kineski Huawei, trenutno drugi najveći proizvođač telekomunikacijske opreme u svijetu, objavio je polugodišnje financijsko izvješće. U njemu stoji da je ova kompanija tijekom prvih šest mjeseci 2014. zabilježila rast prihoda od 19% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, pa su im tako ukupni prihodi u tom periodu bili na razini od 22 milijarde američkih dolara. Posljedica je to sve ... Opširnije »

Asus u lipnju zabilježio pad prihoda

Asus je objavio konsolidirano financijsko izvješće za lipanj prema kojem je tvrtka ostvarila prihod od 1,13 milijardi $, što je pad od 7,9% na mjesečnoj razini te rast od 0,37% na godišnjoj razini.   Prodaja je u drugom kvartalu donijela 3,52 milijarde $, zbog čega je zabilježen sekvencijalni pad od 4,66%. Od siječnja do lipnja prodaja je donijela 7,21 milijardu ... Opširnije »

Porast prihoda od indirektnih poreza u prvoj polovini 2014.

UIO BIH / 24sata.info Prihodi od indirektnih poreza u prvih šest mjeseci 2014. godine iznosili su dvije milijarde i 896 miliona KM i veći su za 74 miliona KM ili 2,62 posto u odnosu na isti period 2013. kada su bili dvije milijarde i 822 milliona KM, saopćeno je danas iz Uprave za indirektno oprezivanje BiH. UIO je za šest ... Opširnije »

U maju naplaćeno 8 8 posto manje bruto prihoda od indirektnih poreza

UIO BIH / 24sata.info Prema preliminarnom izvještaju Uprave za indirektno oprezivanje Bosne i Hercegovine (UIO BiH), u maju ove godine je naplaćeno za 8,8 posto manje bruto prihoda od indirektnih poreza, nego u istom mjesecu 2013.   Kako su istovremeno isplate povrata PDV-a porasle za oko 17 posto, pad neto prihoda u maju je iznosio 13,4 posto, navodi se u najnovijem ... Opširnije »

Pad javnih prihoda za 80% u drugoj polovini maja u RS

Zora Vidović Direktorka Poreske uprave Republike Srpske Zora Vidović izjavila je danas da je u drugoj polovini maja u RS zabilježen pad javnih prihoda za 80%, zbog štete koju su u poplavama pretrpjeli privredni subjekti, javlja RTRS. – U prvoj polovini maja prihodi su bili redovni. Ovo što nam se dogodilo zbog elementarnih nepogoda u ubiranju prihoda je zaista katastrofalno ... Opširnije »

Pad javnih prihoda za 80% u drugoj polovini maja u RS

Zora Vidović Direktorka Poreske uprave Republike Srpske Zora Vidović izjavila je danas da je u drugoj polovini maja u RS zabilježen pad javnih prihoda za 80%, zbog štete koju su u poplavama pretrpjeli privredni subjekti, javlja RTRS. – U prvoj polovini maja prihodi su bili redovni. Ovo što nam se dogodilo zbog elementarnih nepogoda u ubiranju prihoda je zaista katastrofalno ... Opširnije »