Naslovna » Tag Arhive: proglasiti

Tag Arhive: proglasiti

Merkel: BiH proglasiti sigurnom zemljom

Angela Merkel, njemačka kancelarka, u obraćanju njemačkom Bundestagu pozvala je gornji dom da potvrdi zakon po kojem bi Srbija, Makedonija i BiH bile proglašene sigurnim zemljama. Podsjećajući da 20 odsto od ukupno 200.000 zahtjeva za azil godišnje dolazi iz ove tri zemlje, ukazala je da bi to ubrzalo postupak obrade zahtjeva. “Ponoviću vam kakva je situacija u praksi: s obzirom ... Opširnije »

Hoće li Wizz Air proglasiti Aerodrom Tuzla baznim?

Sastanku su prisustvovali i ministar prometa i komunikacija FBiH Enver Bijedić, ministar trgovine, saobraćaja i turizma TK-a Mustafa Isabegović i direktor JP MAT d.o.o. Esed Mujačić. Značajno povećanje obima saobraćaja i profesionalno pružanje aerodromskih usluga opredjelilo je mađarsku niskobudžetnu kompaniju Wizz Air da u narednom periodu razmatra mogućnost proglašenja Aerodroma Tuzla baznim aerodrom, što bi imalo za cilj stalno stacioniranje ... Opširnije »

Proglasiti stanje prirodne nesreće za cijelu BiH

Zahtjev za vanredno stanje u cijeloj BiH Vlada Federacije BiH, koja je u stalnom zasjedanju, razmatrala je stanje u FBiH izazvano velikim poplavama…. Polazeći od ozbiljnosti situacije, Vlada je zadužila Federalni štab i Federalnu upravu civilne zaštite da Vijeću ministara BiH upute zahtjev za proglašenje stanja prirodne nesreće za teritorij Bosne i Hercegovine. Istaknuto je da između Vlade Federacije BiH ... Opširnije »